Αποχή από τις συνεδριάσεις

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Χίος μπροστά"
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 13/11/2020 - 05:47

Σοβαρά ερωτηματικά πλέον γεννούνται με τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και τις αποφάσεις στα  νομικά πρόσωπα και τους δημοτικούς οργανισμούς.

Με την πραγματοποίηση συνεδριάσεων εκ περιφοράς να έχει γίνει πλέον κανόνας, παρατηρούνται  αρκετά φαινόμενα λήψης αποφάσεων χωρίς καθόλου συζήτηση (με τηλεφωνική συνεννόηση ή με ελλιπή ενημέρωση για σημαντικά θέματα ή ακόμη και χωρίς εισηγήσεις, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό).

Ανησυχητικό επίσης είναι ότι εμφανίζονται σύμβουλοι, να καταγράφονται  ότι υπερψηφίζουν θέματα χωρίς να ισχύει αυτό και να παρουσιάζονται ομόφωνες οι αποφάσεις.

Μετά τα γνωστά γεγονότα στην ΔΕΥΑΧ, παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και για τα Δ.Σ. της ΔΙΑΝΟΧ.

Απαιτούμε οι συνεδριάσεις σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα και τις δημοτικές εταιρείες να γίνονται με τηλεδιάσκεψη (όσο διαρκεί η πανδημία), να τηρούνται πρακτικά και  να αναλύονται επαρκώς τα θέματα με λεπτομερείς εισηγήσεις.

Αν η κατάσταση δεν μεταβληθεί ως προς τον ορθό τρόπο λειτουργίας των Δ.Σ. των νομικών προσώπων του δήμου θα ζητηθεί έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων, ενώ μέχρι τότε θα απέχουμε των συνεδριάσεων.

apehoyme_apo_tis_apaxiomenes_synedriaseis_ton_nomikon_prosopon

Σχετικά Άρθρα