Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Aρ.Χατζελένης:"Πρόβλημα στη λειτουργία των ΑΕΝ η κατάργηση ευνοϊκής απόφασης για συνταξιούχους συνεργάτες"

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" ΑΠΑΝΤΑ Ο ΥΦ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δείτε το Βίντεο
Σάβ, 26/10/2019 - 13:51

Πρόβλημα στην λειτουργία των ΑΕΝ εκτιμά ο επιστημονικός  συνεργάτης της ΑΕΝ Πλοιάρχων  Οινουσσών Αργύρης Χατζελένης, ότι θα δημιουργήσει η κατάργηση της εξαίρεσης των συνταξιούχων ΝΑΤ που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο σύμφωνα με νόμο του 2016.

«Είχε παρουσιαστεί το 2016 το ίδιο πρόβλημα αλλά με την στήριξη του βουλευτή μας Νότη Μηταράκη και άλλων βουλευτών της ΝΔ κερδίσαμε την εξαίρεση με υπουργική απόφαση και μέχρι σήμερα διδάσκουμε κανονικά, ανέφερε ο κ. Χατζελένης συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι που τους στήριξαν τότε, σήμερα με την νέα κυβέρνηση δημιουργούν το πρόβλημα.

Το σοβαρότερο όλων, σύμφωνα με τον Αργύρη Χατζελένη είναι η επιστροφή αναδρομικών από το 2016 του 60% των συντάξεων τους.

«Μας ζητάνε να επιστρέψουμε το 60%  των συντάξεων μας για κάτι που δεν ευθυνόμαστε εμείς καθώς διδάσκαμε με βάση υπουργικής απόφασης», τόνισε ο συνταξιούχος πλοίαρχος συμπληρώνοντας ότι όλη αυτή η διαδικασία που έχει ξεκινήσει με την κατάργηση της ευνοϊκής ρύθμισης δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών αλλά και σε άλλες ΑΕΝ της Ελλάδας, όπως του Ασπροπύργου και της Κύμης.

Από την δική του πλευρά ο Υφ.Εργασίας Νότης Μηταράκης, τονίζει ότι οι παλιότερες ερμηνείες του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παράτυπες και χωρίς νομική βάση ενώ ειδικότερα για το πρόβλημα που δημιουργείται στις ΑΕΝ ο κ Μηταράκης τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε κάποιες σχολές.

Σχετικά Άρθρα

ΣΕΣΝΟΧ: Το ακτινολογικό της Χίου σε αποδιοργάνωση!
Δευ, 27/01/2020 - 00:11

Στα προβλήματα του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου αναφερθήκαμε σε προχθεσινό μας σημείωμα.

Ως επιβεβαίωση του ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.

"Επτά μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Ν.Δ και κανένα από τα τρέχοντα υπαρκτά προβλήματα των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας δεν έχει επιλυθεί.

Ομιχλώδες το τοπίο που  συντηρείται μέσω των αλλεπάλληλων  συνεντεύξεων και δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγεία, για προσλήψεις που ανακοινώνονται αλλά δεν προκηρύσσονται.

Η κατάσταση στην Υγεία σήμερα και στο Νησί μας είναι πολύ δύσκολη για ασθενείς και εργαζόμενους!!!

Τα έργα αποκατάστασης των κτηρίων της παλιάς παθολογικής και  χειρουργικής κλινικής προχωρούν με ρυθμούς χελώνας ή πιο σωστά έχουν διακοπεί άγνωστο για πόσο. 

Το Νοσοκομείο της Χίου, σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40%.  Όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου είναι υποστελεχωμένα  και οι βάρδιες γίνονται με ελλιπή σύνθεση.  Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν σήμερα οι συμπολίτες μας από τις ατελείωτες ώρες αναμονής στα Επείγοντα και Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, λόγω της υπολειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.  

Χαρακτηριστικότερο  παράδειγμα της τραγικής καταστάσεις που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης  είναι η εικόνα όπως παρουσιάζεται σήμερα στο ακτινολογικό τμήμα, όπου οι δύο εν’ απομείναντες ιατροί αδυνατούν  να καλύψουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες ολόκληρου του Νησιού οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί και με το προσφυγικό.    Έτσι, φτάσαμε στο σημείο στο ακτινολογικό να μην υπάρχει εφημερεύων ακτινολόγος και η λειτουργία του  να στηρίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες. 

Τι και αν το Σωματείο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, διαμαρτυρίες και συνεντεύξεις για την  επικρατούσα κατάσταση, αποδείχτηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι απευθυνόταν σε «ώτα μη ακουόντων». Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έγιναν όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για την πρόσληψη γιατρών, δεν μας πείθουν και τους απαντάμε ότι δεν προσπάθησαν αρκετά. Αν δεν δοθούν κίνητρα, πχ εξασφάλιση   στέγης, υπό τις παρούσες συνθήκες  κανένας γιατρός δεν θα ενδιαφερθεί να πληρώσει θέση σε ένα επαρχιακό - ακριτικό Νοσοκομείο.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος διαχρονικά όλων ως τώρα των κυβερνήσεων, η αποψίλωση των δημόσιων νοσοκομείων από μόνιμο προσωπικό, με στόχο την λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, «ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Εμείς ως εργαζόμενοι που βιώνουμε, την εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος να βρεθεί κρεβάτι για τις νέες εισαγωγές, αλλά και ως πολίτες αυτού του Νησιού, δεν ανεχόμαστε άνθρωποι να κινδυνεύουν να πεθάνουν αβοήθητοι επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως  ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Η περίθαλψη των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους!

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Πλήρης και επαρκή κρατική χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας".

Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                    Κουβαρά Ολυμπία