Ασθενοφόρο Αμανής: Στο ίδιο έργο θεατές

ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΖΗΤΑ Η ΛΑΣ Δ. ΧΙΟΥ
Παρ, 12/03/2021 - 10:19
Μ. Σκούφαλος

Μόνιμη λύση για τη στελέχωση του ασθενοφόρου στη Βολισσό ζητά η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης θέτοντας επίσης προς υλοποίηση και τα αιτήματα για στελέχωση των δομών υγείας αλλά και του ΕΚΑΒ, ζητώντας να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Πάνω από 10 χρόνια έχουν συμπληρωθεί με κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που το δράμα του ασθενοφόρου στην περιοχή της Αμανής με κέντρο τη Βολισσό , δεν μπορεί να βρει λύση, δείγμα του ενδιαφέροντος για την υγεία μας όλων αυτών, δείγμα ότι μας θεωρούν αναλώσιμους.

Τη μια δεν έχει ρόδες , την άλλη δε δουλεύει η μηχανή, την παράλλη δεν έχει οδηγό, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε θρηνήσει ζωές και έχουν κινδυνέψει συνάνθρωποί μας, γιατί οι κυβερνήσεις αδιαφορούν, λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή με βάση το κόστος - φελος, οι τοπικές αρχές δήμος και περιφέρεια δηλώνουν διαχρονικά αναρμόδιες και οι διοικήσεις το νοσοκομείου μέχρι και την τελευταία ασκούνται στη μικροπολιτική της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας ,  για να καλύψουν τις ευθύνες τόσο τις δικές τους όσο και της κυβέρνησης.

Το τελευταίο συμβάν , που φέρνει στην επιφάνεια τον τραγέλαφο του ασθενοφόρου χωρίς οδηγό, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο ζωής του ασθενούς, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι κανόνας  για μια αντιλαϊκή πολιτική που ιεραρχεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας του λαού, που κωφεύει μπροστά στον αγώνα των υγειονομικών για μόνιμες προσλήψεις, τεχνικού, υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού, για στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να μη μένει το νησί ανοχύρωτο, ενώ στέλλει τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν επιχειρεί ένα ασθενοφόρο στην Αμανή για παράδειγμα, μένει για τρεις  και πάνω ώρες το υπόλοιπο νησί χωρίς ασθενοφόρο!

Εδώ για πολλοστή φορά μιλάμε για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μιλάμε για εμπαιγμό από  τους  δήθεν αναρμόδιους της Περιφερειακής και δημοτικής αρχής , παλιούς και νέους. Σε αυτό το πλαίσιο μόνο ως ειρωνεία ακούγονται οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για σύμβαση ορισμένου χρόνου, για ένα θέμα που μας ταλανίζει χρόνια και η αρχή που προΐσταται το ανακάλυψε χτες!!!

• Απαιτούμε  άμεσα να λυθεί το ζήτημα με μόνιμη στελέχωση από οδηγούς του ασθενοφόρου  για την Αμανή και στελέχωση του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ,  ώστε τα ασθενοφόρα  να είναι λειτουργικά και όχι φαντάσματα.

• Απαιτούμε άμεσα  μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ώστε να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο της Χίου και τα πολυδύναμα ιατρεία  και με την πανδημία και με τις υπόλοιπες ασθένειες.

• Ζητάμε το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο , ώστε το σώμα να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα συμβάλλουν οριστικά στην επίλυση του προβλήματος και όχι στη διαιώνισή του».

 

Σχετικά Άρθρα