Χίος, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών

Δευ, 27/05/2019 - 01:00

Την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών μετά το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών  ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη βαριά ήττα (περίπου 9 μονάδων) από τη ΝΔ σε ευρωεκλογές και περιφερειακές/ δημοτικές εκλογές. 

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να ζητήσει την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. 

Βάσει του Συντάγματος, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 μέρες από αυτή την ημερομηνία, οπότε η επόμενη διαθέσιμη φαίνεται πως θα είναι η 30η Ιουνίου.

"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εκλογών σε περιφέρειες και δήμους σηματοδοτούν ισχυρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης" επισήμανε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. 

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 13/10/2019 - 22:29

Ένα παράδειγμα που κρατάμε στα χέρια μας, για το πώς τα σοβαρά κράτη που διεκδικούν την εθνική τους αξιοπρέπεια, αποτυπώνουν στα χαρτονομίσματα του ευρώ όλα τα εδάφη τους, ανέφερε  στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, το Σάββατο, ο Κώστας Μαρδάς, δείχνοντας ένα πενηντάευρω και εξηγώντας ότι :

«Η Γαλλία απαίτησε, όταν εισήχθη το νέο νόμισμα, να αποτυπωθεί όχι μόνο ο χάρτης της Ευρώπης με τη Γαλλία, αλλά και τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας , που βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό και αποτελούν κτήση της Γαλλίας από το 1946. Έχουν έκταση 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πληθυσμό μόλις 270.000 κατοίκων.

Το αίτημα έγινε δεκτό και πράγματι, μπορεί να διακρίνει κανείς τα νησάκια σε όλα τα χαρτονομίσματα, στη γωνία, κάτω αριστερά της Ευρώπης!..».

Ο Χιώτης δημοσιογράφος κατέληξε :

«Και ερωτώ: Αν εμείς ζητούσαμε να απεικονισθεί στα χαρτονομίσματα , όχι μόνο ο χάρτης της Ελλάδας αλλά και το Καστελόριζο στη διπλανή Ανατολική Μεσόγειο, τί θα έλεγαν οι εταίροι μας;».