Αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων ζητούν οι δάσκαλοι

Παρ, 06/11/2026 - 07:56

Με δεδομένη το μεσημέρι συνεδρίαση του ΣΑΣ οι δάσκαλοι ζητούν αύξηση των ακτοπλοϊκών με δεδομένο το κλείσιμο του αεροδρομίου, που δημιουργεί πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του Συλλόγου δασκάλων επισημαίνονται: 

"Μπροστά στην πρωτοφανή, μακρόχρονη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού μας, δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια! Πήραμε ήδη μέρος στη μαζική κινητοποίηση καταδίκης αυτής της κατάστασης, την Τρίτη 3/11 στην Παναιγιακή κινητοποίηση για την υγεία, που στη Χίο είναι άρρηκτα δεμένη με τους κινδύνους που προκύπτουν από το αιφνίδιο κλείσιμο του αεροδρομίου. 

Συνεχίζουμε! Στα πλαίσια αυτά και ύστερα από το αίτημα συναδέλφων μας, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου, παίρνουμε την πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλους τους Χιώτες μπροστά και στις γιορτές να πιέσουμε επιπλέον την υπεύθυνη εταιρεία (Blue Star) και τους κρατικούς φορείς να ικανοποιήσουν το αυτονόητο δικαίωμά μας στην μετακίνηση!

Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν είναι εμπόρευμα, δεν αποτελούν πολυτέλεια, ούτε κόστος!

Εκπαιδευτικοί και όλοι οι κάτοικοι του νησιού ζητάμε επιτακτικά, την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με διάθεση επαρκών καμπινών για να καλύψουν όλες τις ανάγκες μας, με ευθύνη του κράτους και χωρίς να "αποζημιώσουμε" και πάλι τους εφοπλιστές!

Άμεση προτεραιότητα να δίνεται σε όσους έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης.

Να μειωθούν τα εισιτήρια στο μισό για εκπαιδευτικούς και δωρεάν μετακίνηση για στρατευμένους, φοιτητές, όσους χρήζουν επιβεβαιωμένα ιατρικής βοήθειας (ΑμεΑ, συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες).

Ζητάμε σαφές και άμεσο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση και επαναλειτουργία του αεροδρομίου, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και όσων το διαχειρίστηκαν έφτασε μέχρι εδώ, χαρίζοντας εκατομμύρια από τις τσέπες μας, σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

 Να δεσμευτούν οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση και το υπουργείο για την ολοκλήρωση των εργασιών του αεροδρομίου και την ασφαλή επαναλειτουργία του.

 Προωθούμε τα αιτήματά μας στο Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου καθώς και στα κεντρικά γραφεία της ακτοπλοϊκής εταιρείας!

Σε κάθε περίπτωση, το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα!"

 

Σχετικά Άρθρα