Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

"Δεν μπαίνω σε καμιά λογική παζαριού"

Δηλώνει ο Δήμαρχος Χίου, μετά την κίνηση των "5" ενάντια στο Κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό - μεταναστευτικό
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 29/11/2019 - 15:51
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αφού επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν είχε καμία ενημέρωση  πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, σε σημερινή του συνέντευξη στο Ράδιο "Αλήθεια" ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν επανέλθουν οι Κυβερνώντες προτείνοντας δομές μικρότερης χωρητικότητας, έναντι των 5.000 συν που πρότειναν αρχικά, δεν θα μπει σε καμιά λογική παζαριού. 

"Στο διάλογο θα συμμετέχουμε αλλά χωρίς σκιές", τόνισε, λέγοντας ότι όλα θα μπουν πάνω από το τραπέζι.

Μάλιστα εκτός από την στροφή των 180 μοιρών που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε, σε σχέση με τις προεκλογικές θέσεις της για το ζήτημα, έστρεψε τα πυρά του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δε δικαιούνται κάποιοι εκπρόσωποί του να κουνούν το δάχτυλο, όταν κι εκείνοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τα προβλήματα που δημιούργησαν στα νησιά.

Στο ερώτημα εάν από την απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι και την χθεσινή κίνηση των "5" δημάρχων υπήρξε κάποια κρούση από κυβερνητικούς παράγοντες στον ίδιο, απάντησε αρνητικά, μιλώντας μόνο για τις όποιες επαφές υπάρχουν με τον κυβερνητικό βουλευτή και υφυπουργό, Νότη Μηταράκη.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:38

Σπάνια ευαισθησία...

Συμπολίτης ΑμΕΑ από τον Καταρράκτη ευχαριστεί τον Δήμαρχο Χίου γιατί του υποσχέθηκε μια ράμπα ΑμΕΑ στο χωριό του και αυτό υλοποιήθηκε.

Στο θέμα αναφέρεται και ο Δήμαρχος σε σχετική ανάρτηση του σημειώνοντας: 

"Το είχαμε υποσχεθεί και το πραγματοποιήσαμε.Μια ράμπα για ένα συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, για να μπορεί να απολαμβάνει την θαλασσα και το μπάνιο του στον Καταρράκτη που διαμένει. Δυσκολή κατασκευη όμως ολοκληρώθηκε όπως βλέπετε στις φωτογραφίες"

Εννοείται βεβαίως ότι η ράμπα είναι δημόσια που σημαίνει ότι όσα ΑμΕΑ επιθυμούν ένα μπάνιο στον Καταρράκτη τώρα μπορούν να το πραγματοποιήσουν.