Δεν περισσεύει νερό αλλά υπάρχουν και προβλήματα σε δίκτυα σπιτιών

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 16/07/2018 - 15:28

Ζούμε στην Ουγκάντα. Το σπίτι μας είναι στη  μέση του Καρφά και αναγκαζόμαστε να παίρνουμε νερό με βυτίο, το οποίο χρεώνεται με 4 ευρώ / τόνο, γιατί ο τρόπος που γίνεται η παροχή νερού δεν αρκεί για να γεμίσει η δύο τόνων δεξαμενή μας», ανέφερε στην «Α» η Αγγελική Φλάμου που μένει στις υψηλές περιοχές μεταξύ Καρφά – Αγίας Ερμιόνης και για μια ακόμη φορά, μέσα στο καλοκαίρι αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Όπως λέει, μέχρι τώρα έχει καλέσει τρεις φορές το βυτίο για παροχή νερού και αναζητά υπεύθυνο στη ΔΕΥΑΧ – αλλά δεν βρίσκει- άκρη.

«Αλλού βρίσκεται το πρόβλημα και όχι στη ΔΕΥΑΧ», ανταπάντησε ο Πρόεδρός της, Παντελής Νεαμονίτης, λέγοντας ότι αν το πρόβλημα ήταν σε εκείνους θα είχαν οχλήσεις από τη συγκεκριμένη περιοχή και από άλλους κατοίκους. Κατά τον ίδιο, η πίεση του νερού είναι αρκετά υψηλή (4 μπαρ) οπότε, όπως είπε,  οι συγκεκριμένοι δημότες πρέπει να αναζητήσουν τα αίτια στη δική τους εγκατάσταση.

Όσο για το κόστος μεταφοράς νερού βυτίο (4πλάσιο από το κόστος του τόνου που πληρώνουμε με κανονική παροχή στα σπίτια μας) σημείωσε ότι είναι φθηνότερο από ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς.

«Πάντως», κατέληξε, «φέτος έχουν μειωθεί οι μεταφορές νερού με βυτία στο 1/10 των περσινών», ενώ εκτίμησε ότι ειδικά για την περιοχή του Καρφά τα πράγματα θα βελτιωθούν με την εγκατάσταση και λειτουργία νέας μονάδας αφαλάτωσης (στην περιοχή της ΔΕΗ), μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα δίνει 2.000 κ.μ. νερού.

ti_apanta_o_proedros_tis_deyah_gia_ta_provlimata_ydrodotisis_spition

Σχετικά Άρθρα