Δεν πρέπει να  υποβαθμιστεί το Κτηματολογικό Γραφείο Χίου

Ανθίππη Ζαννάρα, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 08/01/2018 - 17:21
Διαμαρτυρία των Δικηγόρων για την... προχειρότητα της Κυβέρνησης

 

Για μια ακόμη φορά μέσα από ένα νομοθέτημα οι Κυβερνώντες φαίνεται ότι αδυνατούν να καταλάβουν τι εστί νησιωτικότητα. Αλλιώς πως να καταλάβει κανείς ότι και στις νησιωτικές περιοχές επιχειρεί να περάσει, μέσα από ν/σ που τέθηκε σε διαβούλευση μέσα στις γιορτές και μέχρι το τέλος Γενάρη αναμένεται να ψηφιστεί, την ύπαρξη ενός κεντρικού κτηματολογικού γραφείου ανά Περιφέρεια, που σημαίνει στην περίπτωσή μας ότι το κτηματολογικό γραφείο Χίου θα υπάγεται σε εκείνο της Μυτιλήνης.

Το γεγονός αναδεικνύει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, του οποίου η Πρόεδρος συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Χίου, Μ. Βουρνού. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος του ΤΕΕ, Μανώλης Μισυρλής και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μυριαγκός και συμφωνήθηκε η εξέταση από το δικηγορικό σύλλογο του επίμαχου νομοσχεδίου, η κατάθεση συγκεκριμένων σημείων κριτικής αλλά και αντιπρότασης, προκειμένου η θέση του να συζητηθεί σε νέα συνάντηση με το Δήμαρχο την Πέμπτη, με επόμενο σταθμό τη συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.

“Αν το κτηματολογικό γραφείο Χίου χάσει την αυτονομία του τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν θα είναι πολλά, και ως προς το χρόνο έκδοσης πιστοποιητικών κ.λ.π. και ως προς την πρόοδο συναλλαγών πολιτών και επιχειρηματιών”, ανέφερε η κα Ζαννάρα που έβαλε και τη διάσταση που αφορά το μέλλον των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

den_prepei_na_ypovathmistei_to_ktimatologiko_grafeio_hioy

Σχετικά Άρθρα