Χίος, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

« Αν δεν υπήρχε αυτό το πλοίο θα μας λέγανε… Μουσταφά». Με αυτά τα λόγια ο καπ. Παν. Τσάκος δώρισε ομοίωμα του «Αβέρωφ» στο Ομήρειο

Παραμονή των εγκαινίων του ναυτικού Λυκείου Τσάκου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/09/2018 - 00:42
Το ομοίωμα του Αβέρωφ, που θα τοποθετηθεί στο Ομήρειο

Την παραμονή μιας μεγάλης μέρας για το Ιδρυμα Τσάκου, τα εγκαίνια του πρώτου Ιδιωτικού ναυτικού Λυκείου της χώρας, την ημέρα της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, διάλεξε ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος και η οικογένεια του για να δωρίσουν στο Ομήρειο ένα πιστό ομοίωμα του πλοίου απελευθερωτή των νησιών του Αιγαίου, της ναυαρχίδας του Παύλου Κουντουριώτη, του αθάνατου Θωρηκτού «Αβέρωφ» του πλοίου συμβόλου του ηρωϊσμού των Βαλκανικών πολέμων και της κατάκτησης της ελευθερίας της πατρίδας μας.

Η συμβολική αυτή πράξη έγινε στο αίθριο του Ιδρύματος το βράδυ της Πέμπτης, προς τιμήν του Πρέσβη της Ουρουγουάης στη χώρα μας, του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, και των τοπικών αρχών, σε δεξίωση, που δόθηκε προς τιμήν τους.

Με την απλότητα που τον διακρίνει και παρουσία του γιού του Νίκου και του εγγονού του Παναγιώτη, ο καπ. Παναγιώτης κάλεσε στο μικρόφωνο την Μαρία Καλαγκιά, να ψάλλει τον Εθνικό μας ύμνο, την ώρα που μια ελληνική σημαία, που το κάλυπτε ως τότε αποκάλυψε το ομοίωμα του "Αβέρωφ" κατασκευή μελών πληρωμάτων του Ομίλου, με… προσκοπική εμπειρία, όπως αποκάλυψε ο καπ. Παναγιώτης, που συμπλήρωσε απλά παρουσία και του Χιώτη Αρχιπλοιάρχου του Π.Ν. Στέλιου Κωστάλα, του παριστάμενου Στρατιωτικού Διοικητή Ταξίαρχου Παν. Κιμουρτζή και του Ναυάρχου ε.α. Κωνσταντίνου Καταγά, πως «Αν δεν υπήρχε το πλοίο αυτό σήμερα θα μας λέγανε… Μουσταφά».

 

dorea_omoiomatos_toy_averof_apo_to_idryma_tsakos_sto_omireio

Το πλοίο πριν αποκαλυφθεί
Το κάλεσμα της Μαρίας για τον Εθνικό ύμνο
Με τον Αρχιπλοίαρχο Στέλιο Κωστάλα
"Αν δεν υπήρχε αυτό το πλοίο θα μας λέγανε Μουσταφά"
Τρείς γενιές Τσάκοι

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Παρ, 19/10/2018 - 06:14
Μ. Σκούφαλος

Με αφορμή τη συνεδρίαση της 18ης Οκτωβρίου 2018, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου έχει να παρατηρήσει ότι τόσο σοβαρά θέματα όπως ο νέος οργανισμός ή ο κανονισμός λειτουργίας του Νομικού Προσώπου ή το εκτός ημερησίας που παραλάβαμε το απόγευμα της 17ης-10-2018, είναι απαράδεκτο να στέλλονται τελευταία ώρα.

Συγκεκριμένα:

  • Ώρα αποστολής του ΟΕΥ 2:10 μ.μ. της 17ης-10-2018.
  • Θέμα χρησιδανείου για το Ιωνικό Κολυμβητήριο (σχέδιο σύμβασης) χωρίς εισήγηση.

Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό, καθώς και ότι μη τηρώντας κανένα κανόνα ορθής διοίκησης επιβεβαιώνονται ότι λειτουργούν με αδιαφανείς διαδικασίες.

Σημειώνουμε επίσης ότι κάθε σχέδιο ΟΕΥ δίνεται και στο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων για να κατατεθεί η γνώμη του και να καταγραφεί.

Για το ίδιο το σχέδιο σύμβασης θα έπρεπε τόσο το Νομικό Πρόσωπο όσο και η ανάδοχος εταιρεία να μας εξηγήσει κάποια σημεία του, ενώ δεν γνωρίζουμε καν αν αυτή έχει κληθεί να το πράξει.

Αυτός ο ΟΕΥ φαίνεται ότι περιορίζεται και ακολουθεί τη μιζέρια των εποχών και δεν συνάδει καθόλου με την ανάδειξη του ΝΠΔΔ όπως πολλές φορές μας έχει παρουσιάσει.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αποσυρθούν τα θέματα αυτά και να υποβληθούν σε επόμενη συνεδρίαση με την ανάλογη σημασία που οφείλουν να έχουν, αφού συζητηθούν και ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι .-