ΔΕΥΑΧ: Ψαλίδι στις αρδεύσεις για να παρέχεται νερό στην κατανάλωση;

Εντός 10ημέρου θέμα συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο, προαναγγέλλει ο Β. Μυριαγκός και ζητά τη συνεργασία των πολιτών
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 11/01/2023 - 13:13
Η Τράπεζα Πειραιώς ανοίγει στους αγρότες την πόρτα της τεχνολογικής εξέλιξης

Όταν δεν έχεις νερό δεν μπορείς να δίνεις άδεια για καταναλώσεις προκειμένου να φυτευτούν πατάτες, ανέφερε πριν από λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας μέτρα περιορισμού παροχής νερού, ειδικά για υδροβόρες καλλιέργειες, με δεδομένη την παρατεταμένη ανομβρία.

Ο κος Μυριαγκός ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, στο οποίο οι υπηρεσιακοί παράγοντες της επιχείρησης θα παρουσιάσουν τα δεδομένα, όσον αφορά τις δυνατότητες παροχής νερού, σε σχέση με τις ανάγκες, οι οποίες τη θερινή περίοδο διπλασιάζονται και θα κατατεθούν προτάσεις προκειμένου – όπως είπε- το αγαθό του νερού να μη λείψει από κανέναν πολίτη.

«Δεν θα ωραιοποιήσουμε καμία κατάσταση. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα που θα χρειαστούν», ανέφερε όταν ρωτήθηκε αν οι αποφάσεις θα επηρεαστούν από το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος που θα υπάρξει εν’ όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Όπως καταφέραμε τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια με διπλάσιο πληθυσμό στο νησί να δώσουμε νερό θα το κάνουμε και φέτος αλλά είναι απαραίτητη η συνεργασία των συμπολιτών μας», τόνισε ο κος Μυριαγκός.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ αναφέρθηκε και στην εντατικοποίηση των εργασιών στην υπό κατασκευή μονάδα αφαλάτωσης στην περιοχή του Κονταρίου, η οποία επιδιώκεται να παραδοθεί σε λειτουργία τέλη Μάη με αρχές Ιούνη. Θα μπορεί να διοχετεύει στην κατανάλωση 2.000 κ.μ. νερού ημερησίως καλύπτοντας τις ανάγκες του Κάμπου και του νότιου τμήματος της πόλης. Συνολικά η πόλη της Χίου ημερησίως απαιτεί 7.500 κ.μ. νερού τα οποία φτάνουν τα 15 με 16 χιλιάδες κ.μ. την καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ. 

 

provlimatismos_kai_lipsi_metron_gia_tin_paratetameni_anomvria

Σχετικά Άρθρα