Διάλυση του Κέντρου Υγείας Χίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 06/12/2023 - 14:10

Οταν προ ετών το συνδικαλιστικό κίνημα πάλευε για τη δημιουργία του Μεγάρου του ΙΚΑ σίγουρα δεν περίμενε ότι σήμερα το κτήριο που κλήθηκε -λόγω των αλλαγών στα συστήματα υγείας και ασφάλισης- να εξυπηρετήσει όλους τους ασφαλιστικούς φορείς, θα έφτανε στο σημείο να έχει ιατρεία εξοπλισμένα αλλά ελάχιστους πλέον γιατρούς μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η λεκτρονικά το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού με παθολόγο για έναν ασφαλισμένο που κλείστηκε σήμερα ορίστηκε για τις 30 Ιανουαρίου του 2024!

"Μιλάμε για διάλυση του Κέντρου Υγείας Χίου", ανέφερε από την "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας, λέγοντας ότι  η απογοήτευση είναι μεγάλη βλέποντας την σταδιακή συρρίκνωση μιας μονάδας πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας που αν ήταν στελεχωμένη με ιατρικό προσωπικό, θα μπορούσε και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Χίου να αποφορτίσει αλλά και να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στους πολίτες.

"Το μικροβιολογικό είναι κλειστό, το ακτινολογικό έχει μείνει με έναν βοηθό από τότε που πέθανε ο ακτινολόγος Γιώργος Καστής, οδοντιατρείο υπάρχει αλλά δεν υπάρχει οδοντίατρος, οφθαλμίατρο δεν έχουμε και από εκεί που είχαμε στο ΙΚΑ 29 γιατρούς και διεκδικούσαμε κι άλλους για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ειδικότητας, φτάσαμε σήμερα για όλους τους ασφαλισμένους, μετά και την αποχώρηση για συνταξιοδότηση του ορθοπεδικού, Νίκου Ταναΐνη, να έχουμε δύο γιατρούς στο Κέντρο Υγείας και δύο στην ΤΟΜΥ! Καίγεται η καρδιά μου! Στέλνουν τους ασφαλισμένους σε ιδιώτες ή σε κάποιους συμβεβλημένους, ενώ ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος γι'αυτό το σκοπό παραμένει αναξιοποίητος", δήλωσε ο Κώστας Λίνας εκφράζοντας παράλληλα το παράπονό του γιατί όλοι οι πολίτες που διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να κλείσουν εκεί ραντεβού, όταν γίνονται κινητοποιήσεις για τα θέματα των δημόσιων δομών υγείας είναι απόντες.

Ο ίδιος εκτιμά ότι αν η πολιτική ηγεσία πίστευε στο εθνικό σύστημα υγείας άμεσα το Κέντρο Υγείας Χίο θα έπρεπε να στελεχωθεί τουλάχιστον με 10 βασικές ειδικότητες γιατρών.

"Αυτό πιστεύουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε", κατέληξε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου.

 

me_aytoys_toys_misthoys_den_tha_erthoyn_giatroi_sto_skylitseio

Σχετικά Άρθρα