Χίος, Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Διατήρηση του ποσοστού 25% εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Επιστολή του Σταμάτη Κάρμαντζη στον υπουργό Παιδείας
Τρί, 17/07/2018 - 15:35

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πληροφορούμαστε ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου είναι η κατάργηση του ποσοστού 25% εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με τη μέθοδο του υπολογισμού μορίων  θαλάσσιας υπηρεσίας από το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020.

Οφείλω να επισημάνω ότι οι εισακτέοι με τη μέθοδο αυτή, είναι συνειδητοποιημένοι υποψήφιοι σπουδαστές που έχουν ήδη επιλέξει το ναυτικό επάγγελμα, έχουν δοκιμαστεί στις δύσκολες συνθήκες της θαλάσσιας υπηρεσίας, και είναι άδικο να εμποδίζεται η εισαγωγή τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Σε μια εποχή που η στροφή των νέων προς τα επαγγέλματα της θάλασσας αποτελεί ελπιδοφόρα διέξοδο και προοπτική, στόχος της Πολιτείας πρέπει να είναι η διευκόλυνσή τους ως προς τη ναυτική εκπαίδευση και όχι η παρεμπόδισή της.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας παρακαλώ θερμά να επανεξεταστεί ο προαναφερόμενος σχεδιασμός.

 

Με εκτίμηση

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/10/2018 - 18:52

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε σήμερα, ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης.

Τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του οι εργαζόμενες του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", παρουσία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, κ. Κώστα Λίνα και συζήτησαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν ενόψει και της ψήφισης του Προϋπολογισμού του 2019, στον οποίο ο κ. Μηταράκης είναι ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Χίου και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου. Ο Πρόεδρος, κ. Ατσίπαπας ενημέρωσε τον κ. Μηταράκη για τα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, ενώ ο κ. Μηταράκης παρουσίασε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό και το σχέδιο για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.