"Διαβασμένος" για τα θέματα των μαστιχοπαραγωγών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 03/06/2022 - 12:21

"Διαβασμένος", με ειλικρινή διάθεση και με πρόθεση επίλυσης θεμάτων, εμφανίστηκε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνάντησή του  με τα στελέχη της Ένωσης Μαστιχοπαγωγών, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος.

Αναλυτικά ανά θέμα που συζητήθηκε ανέφερε -όπως είπε ο κος Τούμπος- τα παρακάτω:

• Φορολογία εισοδήματος μη κατά κύριο επάγγελμα μαστιχοπαραγωγών: Μίλησε με τον υπουργό Οικονομικών και εξετάζεται μείωσή της (μικρότερη από το 50% που αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες), με βασικό επιχείρημα το ότι πρόκειται για συνεταιρισμένους αγρότες σε αναγκαστικό συνεταιρισμό.

• Πρόγραμμα επιδότησης αγροτικών προϊόντων μικρών νησιών: Η ΕΜΧ λαμβάνει ετησίως 1.180.000 ευρώ, όμως με την αύξηση της παραγωγής η επιδότηση ανά κιλό μειώθηκε από τα 12 ευρώ στα 6 ευρώ. Θετικά εξετάζει ο υπουργός την αύξηση του ποσού από τα αδιάθετα 300.000 ευρώ του προγράμματος.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε και για το αίτημα της ΕΜΧ να εκταμιευτεί ποσό 2,5 εκ. ευρώ για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, που ήδη έχει κάνει η Ενωση στο εργοστάσιό της, όπως και για τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για να αποφευγούν δυσλειτουργίες του προγράμματος, στο οποίο προσδοκά να εντάξει επενδυτικά της σχέδια η ΕΜΧ.

Τέλος, του ζητήθηκε να παρέμβει για το ζήτημα της διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων στις ΔΕ Αγίου Μηνά, Ιωνίας, Μαστιχοχωρίων, όπως και για το πρόγραμμα δάσωσης, οι εξελίξεις για το οποίο αναφέρονται σε άλλο δημοσίευμα του alithia.gr (https://www.alithia.gr/oikonomia/apo-noemvri-programma-anashinosis-horis...).

se_kalo_klima_i_synantisi_me_georganta_mitaraki

Σχετικά Άρθρα