Δήμαρχος Χίου: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση Μπελέγρη για τη ΒΙΑΛ

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 η οριστική πρόταση του Δήμου για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου
Τετ, 24/11/2021 - 15:05

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η πρόταση του Γιώργου Μπελέγρη για την αξιοποίηση της ΒΙΑΛ, στην μετά ΚΥΤ εποχή, ανέφερε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Το γεγονός ότι ήδη λειτουργεί, σε τμήμα των κτιρίων, το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σε τέσσερα ρεύματα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει επέκταση αυτών των δράσεων, αν εκκενωθεί η ΒΙΑΛ, και παράλληλα να γίνει ανάπλαση του εσωτερικού χώρου αλλά και του περιβάλλοντα, σημείωσε ο Δήμαρχος.

«Είναι μια καλή πρόταση αυτή, όπως και η δημιουργία πράσινου σημείου. Θα τα δούμε όλα αυτά και θα καταθέσουμε πρόταση μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2022», τόνισε και παράλληλα υπενθύμισε ότι για το Χαλκειός ήδη μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης ο Δήμος έχει εξασφαλίσει 555.000 ευρώ για το φωτισμό του οικισμού, 600.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και 1 εκατομμύριο ευρώ θα διατεθούν για μελέτη ανάπλασης του οικισμού.

Σχετικά Άρθρα