Χίος, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

Δίνουμε ένα καθημερινό και πολυμέτωπο αγώνα

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Π/Υ 1.200.000 € .
Τετ, 23/05/2018 - 15:40

 Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , στην τελευταία συνεδρίαση της, το  αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο νησί της Χίου Π/Υ 1.200.000 € .

Παράλληλα για την συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Χίου έχουν προγραμματιστεί νέα έργου συνολικού Π/Υ 15 εκ. ευρώ, εκ των οποίων πιστώσεις ύψους 6,5 εκ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί και πιστώσεις ύψους 8,5 εκ. ευρώ έχουν προταθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έτους 2018.

«Δίνουμε ένα συνεχή  πολυμέτωπο αγώνα για να βελτιώσουμε την εικόνα αλλά και την ποιότητα ζωής στη Χίο», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι ο γνώμονας και ο στόχος είναι να κρατηθούν οι  Χιώτες στον τόπο τους.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/09/2018 - 21:40

Απουσία του δημάρχου Μανώλη Βουρνού, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που εξέτασε κατά κύριο λόγο διαδικαστικά θέματα.

Η «έκπληξη» στην ήρεμη συνεδρίαση ήταν η συζήτηση του θέματος σύναψης προγραμματικης σύμβασης του δήμου Χίου με την ΔΗΚΕΧ, προκειμένου να γίνει μετεγκατάσταση του παιδικού σταθμού «Νερομπογιές και Νότες» από το Βαρβάσι, όπου συστεγάζεται με άλλο σταθμό του Νομικού προσώπου, σε άλλο κτίριο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία , η προσωρινή ( για 13 χρόνια) συστέγαση των δυο παιδικών σταθμών πρέπει να λήξει και έτσι η ΔΗΚΕΧ έχει βγει σε αναζήτηση ακινήτου για να προχωρήσει στην λειτουργιά του παιδικού σταθμού.

Αυτό που προκάλεσε την ..διατάραξη της ήρεμης συνεδρίασης ήταν η εισήγηση του πρόεδρου της ΔΗΚΕΧ Γιώργου Κερμπάτσου, που ήρθε μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος και ζητούσε από το σώμα να εγκρίνει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΗΚΕΧ και δήμου Χίου .

Ο Στέλιος Καμπούρης από την μείζονα μειοψηφία ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με την εισήγηση, ο Στρατής Γδύσης άφησε υπόνοιες για πιθανή δανειοδότηση , και ανάμεσα σε ασαφείς και μισές απαντήσεις το θέμα αποσύρθηκε, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράζει μεν τη στήριξη στην ΔΗΚΕΧ για ότι χρειαστεί, αλλά να μην επικυρώνει μια προγραμματική σύμβαση που δεν είχε ούτε την έγκριση του ΔΣ της εταιρείας.