Δίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου.

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ
Τρί, 12/01/2021 - 13:39

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στάση εργασίας από τις 10.00πμ ως τις 12.00μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στα Νοσοκομεία Επιχειρήσεις.  

Τα σχέδια της Κυβέρνησης ΝΔ και Διοίκησης του Νοσοκομείου για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Νοσοκομείου μας πρέπει να μείνουν στα χαρτιά.

Η κατάπτυστη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που δρομολογεί την επαναφορά των «καλών Εργολάβων» στη Καθαριότητα και την εκδίωξη των εργαζομένων που ήδη δουλεύουν με Ατομικές Συμβάσεις αποτελεί πρόκληση εν μέσω πανδημίας για τους υπηρετούντες τη Δημόσια Υγεία. Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία του Νοσοκομείου μας, γι' αυτό τυχόν απόλυσή τους -εκτός από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους- θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Εκτός των άλλων, μας οδηγούν σε ένα μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς γαλέρας, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων την απλήρωτη εργασία, τα μειωμένα δικαιώματα και τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς.

Η σιγή νεκροταφείου και ο βούρδουλας του εργοδότη που επιχειρούν να μας επιβάλουν δεν θα περάσουν.  Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια μπροστά στη νέα αντεργατική πρόκληση κυβέρνησης Ν.Δ. και Διοίκησης.

Οι ανάγκες της καθαριότητας του Νοσοκομείου είναι μόνιμες,  μόνιμες πρέπει να είναι και οι εργασιακές σχέσεις των καθαριστών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση!  

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.
  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες στα Νοσοκομεία.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα