Δρομολογείται η ολοκλήρωση έργων υποδομής για την Χίο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟ "ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ"
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 02/10/2020 - 10:03

Μέχρι το 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί ή θα μπαίνουν σε τροχιά ολοκλήρωσης σημαντικά έργα υποδομών για την Χίο, σύμφωνα με όσα είπε ο υπ. Μετανάστευσης - Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη του στο «Ράδιο Αλήθεια».

Αεροδρόμιο, Δικαστικό Μέγαρο, Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», φαίνεται να είναι σε τροχιά υλοποίησης με τον Νότη Μηταράκη να τονίζει ότι αποτελούν προτεραιότητες για τον ίδιο.

Ειδικότερα  για το Δικαστικό Μέγαρο, κλείνει στις 30 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός δημοπράτησης ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι δυο χρόνια.

Στο «Κόρης γεφύρι», πραγματοποιείται ήδη η μελέτη για ευστάθειας με επόμενο βήμα από την ολοκλήρωση της, τις εργασίες που απαιτούνται για επισκευές και ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα , σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, εξετάζεται και η υλοποίηση της παράκαμψης του Βροντάδου ένα οδικό έργο που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα στηρίξει την Βόρεια Χίο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου, τα έργα αυτά, που αποτελούν χρόνια ζητήματα για το νησί, θα δώσουν με την ολοκλήρωσης τους αναπτυξιακή προοπτική καθώς το καθένα μόνο του και όλα μαζί θα ενισχύσουν την Χίο, είτε προσφέροντας θέσεις εργασίας, είτε στηρίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού.

notis_mitarakis_se_trohia_ylopoiisis_simantika_erga_ypodomon_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα