Δυο - δυο οι προτάσεις για το "Καλουτάς"

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Παρ, 23/09/2022 - 13:22

Ο καταρχήν προσανατολισμός της Περιφερειακής Αρχής για την ενδεχόμενη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκειμένου να του παραχωρήσει το Εκθεσιακό Κέντρο "Καλουτάς" για τη δημιουργία Δικτύου Γαλάζιας και Ψηφιακής Ανάπτυξης με σκοπό την Τεχνολογική Έρευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, φαίνεται προς το παρόν να "παγώνει", αφού στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα γίνει στη Χίο την ερχόμενη Τετάρτη, το θέμα εισάγεται γενικά για την αξιοποίηση του "Καλουτάς", ενώ στο φάκελο των εισηγήσεων, εκτός της γνωστής εισήγησης του Πανεπιστημίου περιλαμβάνεται και εισήγηση του συμπολίτη μας, Σταύρου Μιχαηλίδη, ο οποίος από το 2013 είχε καταθέσει την πρόταση να στεγαστεί στο συγκεκριμένο χώρο Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης, Αγροτουρισμού και επιμόρφωσης σε αντικείμενα πρωτογενούς τομέα.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως ό,τι κι αν αποφασιστεί, τα όποια σχέδια για παραχώρηση σε οποιονδήποτε φορέα του χώρου, εξαρτώνται  από την πορεία της εκκαθάρισης της ΕΝΑ, παράμετρο που έθιξε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στην "Α" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Βρουλής.

"Αν δεν γίνει η εκκαθάριση δεν μπορεί να δοθεί το "Καλουτάς", σχολίασε λέγοντας ότι προς το παρόν είναι σε εξέλιξη εργασίες για τη χρήση του χώρου από την Περιφέρεια, που αφορούν  την εγκατάσταση σε τμήμα του κτιρίου της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο και η μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών.

Επισυνάπτονται οι εισηγήσεις Στ. Μιχαηλίδη και Πανεπιστημίου Αιγαίου για το "Καλουτάς"

Σχετικά Άρθρα