Χίος, Παρασκευή 14 Αυγούστου

Δυστυχώς για όλους εσάς τα έχουμε... τετρακόσια !

Aπάντηση της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων του ΝΑΤ σε άρθρο του Γιάννη Τζούμα
Τρί, 01/10/2019 - 22:59

Μόνο θυμό, αγανάκτηση και απορία προκάλεσε σε όλους μας, το δημοσίευμα στην στήλη «Αληθινά» της τοπικής εφημερίδας «Αλήθειας» με τίτλο «Ο Ν. Μηταράκης, οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ και ο γιατρός… Λύσανδρος Καλλέργης».

Πιθανόν ο γράφων του δημοσιεύματος δεν γνωρίζει ή κάνει πως δεν γνωρίζει την αλήθεια για την κατάντια όπως γράφει του ΝΑΤ, και αν δεν γνωρίζει να τον ενημερώσουμε ότι το «ΦΑΓΩΜΑ» και το «ΓΔΥΣΙΜΟ» του ΝΑΤ δεν έγινε την τελευταία εικοσαετία, αλλά έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 1960 ίσως και πιο πίσω με την κακοδιαχείριση και τα δανεικά κι αγύριστα από τα «Θαλασσοδάνεια» στους εφοπλιστές και όχι μόνο.

Είναι λάθος να χρησιμοποιείτε «την συναισθηματική έκρηξη των απόμαχων του… ΝΑΤ», αυτό που ανέφερε ο κύριος Μηταράκης, σαν την μοναδική αιτία της έκρηξης των απόμαχων ναυτικών στην πρόταση του Διοικητή της ΑΕΝ Μηχανικών κυρίου Γιάννη Μάργαρη να στεγαστούν σε έναν όροφο του Οίκου Ναύτου Χίου, αίθουσες της Σχολής.

Σας πληροφορούμε ότι σήμερα είμαστε 4000 συνταξιούχοι στον Οίκο Ναύτου Χίου και με τις οικογένειες μας ξεπερνάμε τις 13000 ασφαλισμένους, θεωρώντας πώς είμαστε ένα ζωντανό κομμάτι της χιώτικης κοινωνίας που συνεισέφερε και συνεισφέρει στην ανάπτυξη του νησιού, είχαμε την απαίτηση να ενημερωθούμε για αυτή την πρόταση παρά να το μάθουμε από τα ΜΜΕ.

Μας βάζετε αντιμέτωπους με τα παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και τις οικογένειες τους χρησιμοποιώντας αυτή την συναισθηματική έκρηξη γιατί δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να κάθεσαι να γράφεις ότι θέλεις και να «Θεωρείσαι» φιλεύσπλαχνος… δεν πληρώνεις….δεν χρεώνεσαι.

Αρχίζουμε πλέον να το εμπεδώνουμε πολύ καλά και καλό θα ήταν να το εμπεδώσουν όλοι οι εν ενεργεία ναυτικοί με τις οικογένειες τους, ότι κάνεις δεν μας υπολογίζει, μας έχουν ξεγραμμένους, και να ξέρουν οι φίλοι μας σημερινοί και αυριανοί ναυτικοί ότι αγωνιζόμαστε και για εκείνους, γιατί όταν με το καλό έρθουν στην θέση μας σίγουρα θα είναι σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς.

Όλα είναι στρωμένα και ραμμένα στις επιθυμίες και τα θέλω εκείνων που πάντα έκαναν και θα κάνουν κουμάντο.

Αναρωτηθήκατε όλα αυτά τα παιδιά που σήμερα παλεύουν για μια θέση στις σχολές ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών πως θα ξεκινήσουν και τι τύχη τους περιμένει;

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι επιθυμούν να έχουν πληθώρα εν ενεργεία ναυτικών για να μπορούν να ξεκινήσουν με την άνεσή τους την Ατομική Σύμβαση Εργασίας, καταργώντας οριστικά την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εσείς που βγάλατε την απόφαση και μας καταδικάσατε «ερήμην» μας, δίχως να «απολογηθούμε», πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε μάθει να παλεύουμε μόνοι σε στεριά και θάλασσα, και δεν έχουμε κρεμαστεί ποτέ από τις πλάτες κανενός, και καλό θα ήταν να περιμένατε λίγο πριν μας καταδικάσετε και μας στείλετε στο «απόσπασμα», εκτός και αν ζούμε σε καθεστώς ολιγαρχίας και ο «νοών νοείτω!!!».

Κλείνοντας, να σας πούμε ότι εξακολουθούμε να τα έχουμε «τετρακόσια» με όσα κι αν περάσαμε τόσα χρόνια στις θάλασσες και με αυτά που περνάμε τα τελευταία χρόνια στην στεριά, και μάθετε κάτι, τα παλιά σκαριά ήταν και είναι πιο γερά και πιο ανθεκτικά από τα νέα, σας το λέμε εμείς οι μελλοντικοί «ξεκούτηδες» όπως μας αποκαλέσατε!!! 

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου

 

Σ.Σ. Κανείς δεν σας αποκάλεσε "ξεκούτηδες". Απλά ξαναδιαβάστε όχι το άρθρο αλλά τι είναι σήμερα ο Οίκος Ναύτη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ως φορέας υγείας. Πόσο πιό απλά να μας το πούν για να το καταλάβουμε. Αν μπεί η Σχολή Μηχανικών στο κτίριο, θα παραμείνει κομμάτι της Ναυτιλίας. Αν όχι θα το δείτε μια ωραία πρωϊα, ενοικιαζόμενα γραφεία. Όσον αφορά τους νέους ναυτικούς αφήστε τους να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι μας. Αυτό που τους... περιμένει είναι αυτό που περίμενε και σας. Η θάλασσα μας έκανε ΟΛΟΥΣ ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα

Επισημαίνει ο Περ. Σύμβουλος της ΛΑΣ Γιώργης Αμπαζής
Παρ, 14/08/2020 - 00:25

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου κατανοώντας την έντονη ανησυχία  που επικρατεί μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε εργαζόμενο  του ΚΥΤ στη Βιάλ  στο Χαλκειός, θεωρεί επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να πραγματοποιηθεί πλήρης εργαστηριακός  μοριακός έλεγχος Covid19, από το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο Νησί, ώστε οι περίπου 200 εργαζόμενοι να τύχουν της αναγκαίας περίθαλψης και πρόληψης.

Η άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής αρχής θα κρίνει εν πολλοίς την προστασία του κοινωνικού συνόλου του νησιού που υφίσταται τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, στον τομέα της υγείας.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου τονίζει την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης των δημοσίων υπηρεσιών από μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό…

    Επίσης  η απαράδεχτη σημερινή εικόνα  - η οποία εξελίχθηκε  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου,  όπου οι προσληφθέντες  γιατροί του Ιατρείο του ΚΥΤ της Βιάλ, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που προσλήφθηκαν τον Ιούνη του 2020,  εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι και να φαίνονται ως μην προσληφθέντες από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΠΒΑ, δείχνει τις τεράστιες ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταφέρουν ευθύνες του κράτους στην Τοπική Διοίκηση και της Περιφερειακής αρχής, που υλοποιεί τις αντιλαϊκές πολιτικές, προκειμένου να   πληρώνει ο λαός τα νοσηλεία του.

 Απαιτείται η άμεση πληρωμή των μισθών των εργαζομένων γιατρών του Ιατρείου του ΚΥΤ της Βιάλ και η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών τους!

Απαιτείται:

  • Να σταματήσει κάθε ολιγωρία και να πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα ύποπτα κρούσματα, τις «επαφές» τους και σε όλους τους εργαζόμενους. Να απομονώνονται όλες οι «επαφές» για 14 ημέρες
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19.
  • Να χορηγηθούν μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους του ΚΥΤ δωρεάν.
  • Να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που ανήκους σε ευπαθείς ομάδες.
  • Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να καλυφτούν  άμεσα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας.

 

 

Χίος, 13/08/2020

 Γιώργης Η. Αμπαζής

           Περιφερειακός σύμβουλος

της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου