Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Εδώ θα γίνει η νέα Πυροσβεστική;

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 07/10/2019 - 19:19

Το αίτημα έχει κατατεθεί επισήμως και επίσημη θα είναι και η απάντηση αφού η έξωση που στην ουσία έχει γίνει στην Πυροσβεστική υπηρεσία από κτίριο που ενοικιάζει στην Αεροπόρου Ροδοκανάκη, προφανώς έχει ενεργοποιήσει το Αρχηγείο του πυροσβεστικού Σώματος που εξετάζει την κατασκευή ιδιόκτητου κτιρίου το οποίο μάλιστα θα εντάξει στο ΕΣΠΑ.

Προς τούτο έχει κατατεθεί επισήμως αίτημα στον Δήμο Χίου, που εξετάζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης να παραχωρηθεί η χρήση οικοπέδου του Δήμου Χίου και του Νοσοκομείου εμβαδού 8 στρεμμάτων στην οδό Ιωάννου Χρήστου Δυτικά του Αεροδρομίου.

Το οικόπεδο αποτελεί προϊόν δωρεάς 50% στον Δήμο Χίου και 50% στο Νοσοκομείο θέμα που γνωρίζει καλά ο Γιάννης Ξενάκης από την θητεία του ως Διοικητής του Νοσοκομείου.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συν απόφαση παραχώρησης χρήσης στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να φτιαχτεί Πυροσβεστικός Σταθμός σε θέση που θεωρείται ιδανική καθώς βρίσκεται στο μισό όλων των αποστάσεων του νησιού.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ξενάκη ο Δήμος Χίου συμφωνεί απολύτως και είναι βέβαιος ότι το ίδιο θα πράξει και η Διοικητής του Νοσοκομείου, οπότε η παραχώρηση χρήσης αναμένεται να γίνει σύντομα αφού άλλωστε οι χρόνοι του ΕΣΠΑ είναι πιεστικοί και συγκεκριμένοι.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Κυρ, 08/12/2019 - 12:06

 

Στη συζήτηση που έγινε για κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρματζη , στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφέρειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά το πλαίσιο των αιτημάτων, και βασικά οι περισσότεροι Δήμοι υιοθετούν τα κλειστά κέντρα, και διαφωνούν στον αριθμό των εγκλείστων και στην τοποθεσία που θα γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κινητοποίηση της Τετάρτης για το κλείσιμο του Δήμου Χίου, αλλά δήλωσε ότι στηρίζει κινητοποιήσεις που θα γίνουν με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε και στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο και είναι το εξής:

  • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε θέση που τα τυγχάνει της έγκρισης της τοπικής κοινότητας.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Η κινητοποίηση  που γίνεται από τη μεριά δημάρχων και της περιφέρειας για κλείσιμο των υπηρεσιών για 1 ημέρα είναι προκλητική όταν στην ουσία και από τα αιτήματα τους δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

ΧΙΟΣ 8-12-2019