Χίος, Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Εδώ θα γίνει η νέα Πυροσβεστική;

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 07/10/2019 - 19:19

Το αίτημα έχει κατατεθεί επισήμως και επίσημη θα είναι και η απάντηση αφού η έξωση που στην ουσία έχει γίνει στην Πυροσβεστική υπηρεσία από κτίριο που ενοικιάζει στην Αεροπόρου Ροδοκανάκη, προφανώς έχει ενεργοποιήσει το Αρχηγείο του πυροσβεστικού Σώματος που εξετάζει την κατασκευή ιδιόκτητου κτιρίου το οποίο μάλιστα θα εντάξει στο ΕΣΠΑ.

Προς τούτο έχει κατατεθεί επισήμως αίτημα στον Δήμο Χίου, που εξετάζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης να παραχωρηθεί η χρήση οικοπέδου του Δήμου Χίου και του Νοσοκομείου εμβαδού 8 στρεμμάτων στην οδό Ιωάννου Χρήστου Δυτικά του Αεροδρομίου.

Το οικόπεδο αποτελεί προϊόν δωρεάς 50% στον Δήμο Χίου και 50% στο Νοσοκομείο θέμα που γνωρίζει καλά ο Γιάννης Ξενάκης από την θητεία του ως Διοικητής του Νοσοκομείου.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συν απόφαση παραχώρησης χρήσης στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να φτιαχτεί Πυροσβεστικός Σταθμός σε θέση που θεωρείται ιδανική καθώς βρίσκεται στο μισό όλων των αποστάσεων του νησιού.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ξενάκη ο Δήμος Χίου συμφωνεί απολύτως και είναι βέβαιος ότι το ίδιο θα πράξει και η Διοικητής του Νοσοκομείου, οπότε η παραχώρηση χρήσης αναμένεται να γίνει σύντομα αφού άλλωστε οι χρόνοι του ΕΣΠΑ είναι πιεστικοί και συγκεκριμένοι.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 25/01/2020 - 19:34

Την ανατολική Τουρκία «χτύπησε» και πάλι ο Εγκέλαδος, καθώς και το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, εντείνοντας περαιτέρω την ανησυχία στη χώρα.

Την ίδια ώρα, λιγοστεύουν όσο περνούν οι ώρες για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο χθεσινός σεισμός, αν και σήμερα μια γυναίκα ανασύρθηκε σώα μετά από 19 ώρες.

Για «δοκιμασία» της χώρας μίλησε ο Τ. Ερντογάν, στους 22 οι νεκροί, 1.234 οι τραυματίες, πάνω από 400 οι μετασεισμοί.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη του, η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει.  Με ένα «ευχαριστώ» σε ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά απάντησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

aerial_footage_shows_quake_damage_as_rescue_operations_continue