Είμαι απλήρωτη για τον Θόλο λέει η Δικηγόρος

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Χίος μπροστά"
Σάβ, 11/02/2023 - 06:57

Απλήρωτη καταγγέλλει ότι είναι από τον Δήμο Χίου η Αναστασία Καρατζά, Δικηγόρος που χειρίζεται την περίπτωση του Θόλους υπέρ του Δήμου Χίου.

Αναλυτικά σε επιστολή που έστειλε στα Μέσα ενημέρωσης υποστηρίζει τα εξής:

"Σας ενημερώνω ότι χθες το μεσημέρι παρέδωσα τον φάκελο του Θόλους στο Δήμο Χίου. 

Ο λόγος για τον οποίο παραδόθηκε ο φάκελος αφορά στο γεγονός ότι μέχρι και σήμερα ο Δήμος Χίου, παρά τις συνεχείς μου προσπάθειες και οχλήσεις, δεν έχει εξοφλήσει τα έξοδα που καταβλήθηκαν και τη συμφωνηθείσα αμοιβή για την εκπροσώπησή του Δήμου Χίου ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χίου, την περίοδο Μαρτίου - Ιουνίου 2022, ούτε για την κατάθεση προτάσεων στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και την εκπροσώπηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο τον Δεκέμβριο 2022, ενώ και για την εξόφληση των εξόδων και των αμοιβών  προηγούμενων δικαστικών ενεργειών, επίσης υπήρχε μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο φάκελος παρεδόθη στο Δήμο Χίου, προκειμένου να εκπροσωπηθεί από το νομικό τμήμα του Δήμου Χίου κατά τη δικάσιμο της 08.03.2023 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου."

Επί του θέματος η παράταξη "Χίος μπροστά" σημειώνει σε ανακοίνωση της.

"Για άρτο και θεάματα σκορπούν τα χρήματα του δημότη αφειδώς. Για την προάσπιση της δημοτικής περιουσίας αφήνουν απλήρωτη τη δικηγόρο.

Η δημοτική αρχή Κάρμαντζη υπονομεύει ανοικτά πλέον την προσπάθεια προάσπισης της δημοτικής περιουσίας. Αρνείται εδώ και πολύ καιρό με διάφορες αστείες προφάσεις να προχωρήσει τις διαδικασίες πληρωμής της δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της δημοτικής περιουσίας στο Θόλος.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Κάρμαντζης αποτελεί το συνέταιρο στην καταστροφή της Χίου του κ. Μηταράκη. Είναι γνωστή η θέση του κ. Κάρματζη υπέρ της δημιουργίας υπερδομής, πάντα το πρότεινε. Έκανε βέβαια κάποιες στιγμές τον επαναστάτη για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Χιωτών. Είναι γνωστή η αδιαφάνεια στη διαχείριση και η σπατάλη του χρήματος των δημοτών με τις δεκάδες αναθέσεις και τις προσλήψεις.

Στην περίπτωση όμως του Θόλου το θέμα δεν είναι μόνο η υπερδομή, αλλά και η προάσπιση της περιουσίας του Δήμου. Απέναντι σε αυτό ο κάθε Δήμαρχος έχει μόνο μία υποχρέωση που ορίζεται από το νόμο: Να προασπίζεται την περιουσία του Δήμου. Αυτά πιθανώς ο κ. Κάρμαντζης να τα θεωρεί «ψιλά γράμματα» προκειμένου να εξυπηρετήσει τον πολιτικό του alter ego.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις διαδικασίες (οικονομική υπηρεσία, οικονομική επιτροπή και απόφαση ΔΣ εφόσον χρειάζεται) για την πληρωμή της δικηγόρου και την επαναφορά της στην υπόθεση. Θυμίζουμε ότι υπάρχει ήδη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε όλες ενέργειες προβλέπονται για την αναζήτηση ευθυνών για παράβαση καθήκοντος."

 

Σχετικά Άρθρα