
«Το είπαμε, το κάναμε». Με αυτό το μότο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να συνοψίσει την κυβερνητική πολιτική για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλάζουν την Αθήνα», στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων.
Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος που είχε τεθεί το 2023 προέβλεπε 1.000 νέα λεωφορεία έως τα μέσα του 2026.
«Φτάσαμε αισίως τα 1.076. Το είπαμε και το κάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο σχεδιασμός προβλέπει πλέον την αύξηση του στόλου στα 1.700 λεωφορεία.
Όπως είπε, τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι πλήρως προσβάσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον και διαθέτουν κλιματισμό, ενώ προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για τους οδηγούς.
Την ίδια στιγμή, που ο Πρωθυπουργός... πλέει σε πελάγη ευτυχίας, στην Χίο η υπεραστική συγκοινωνία έχει κρεμάσει λουκέτο 290 μέρες και το ίδιο θα γίνει τέλος του μήνα και με την Αστική.
Συγχαρητήρια κε Μητσοτάκη. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Είσθε Πρωθυπουργός και όχι... Αττικάρχης.






































