Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τον τουρισμό

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 19/02/2024 - 10:18

Την πρόταση για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, με αφορμή το ζήτημα της ύδρευσης, πρότεινε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός βουλευτής με επιστολή του προς το Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή ζήτησε την σύγκλιση έκτακτου θεματικού Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το τουριστικό μοντέλο που μπορεί να ακολουθήσει η Χίος τις επόμενες δεκαετίες, με τη συμμετοχή και των θεσμικών φορέων.

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα βουλευτής Χίου είπα ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι μία σημαντική προοπτική για το νησί. Και για αυτό εφαρμόζουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική, και ίσως για πρώτη φορά υπάρχει ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει αρχή, μέση και τέλος. Το επόμενο ζητούμενο είναι το θέμα της ύδρευσης, και ζήτησα από τους αιρετούς να βρεθούμε τον Μάρτιο για να αποφασίσουμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».

«Είναι η εποχή που σχεδιάζουμε τις λύσεις για το μέλλον. Η Κυβέρνηση με οργανωμένο τρόπο δημιουργεί τις συνθήκες. Οι Χιώτες πρέπει να αποφασίσουμε το τουριστικό μοντέλο που εμείς θέλουμε για τις επόμενες δεκαετίες», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα βουλευτής Χίου είπα ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι μία σημαντική προοπτική για το νησί.

Και για αυτό εφαρμόζουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική, και ίσως για πρώτη φορά υπάρχει ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει αρχή, μέση και τέλος.

Ξεκινήσαμε με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Μονιμοποιήσαμε τον νησιωτικό ΦΠΑ, το οποίο μας δίνει ένα σημαντικό συγκριτικό αποτέλεσμα. Αδειοδοτήσαμε, χρηματοδοτήσαμε, συμβασιοποιήσαμε την επέκταση του αεροδρομίου της Χίου. Χρηματοδοτήσαμε και θα υπογραφεί τώρα η προγραμματική για την επέκταση της πύλης εισόδου στο λιμάνι της Χίου.

Με συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαλλάσσουμε τους τουρίστες από την Τουρκία, και θα παίρνουν θεώρηση εισόδου όταν έρχονται στο νησί μας.

Σχεδιάζουμε ένα νέο χωροταξικό για το νησί, ώστε να επιτρέψουμε και πάλι να γίνουν τουριστικές επενδύσεις.

Δημιουργήσαμε αναπτυξιακά, δώσαμε φορολογικά κίνητρα. Το επόμενο ζητούμενο είναι το θέμα της ύδρευσης, και ζήτησα από τους αιρετούς να βρεθούμε τον Μάρτιο για να αποφασίσουμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Χωρίς επαρκή ποσότητα νερού, χωρίς πόσιμο νερό στη βρύση, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε τουριστική ούτε αγροτική ανάπτυξη.

Αυτό το πλαίσιο ήδη φέρνει νέες ιδιωτικές επενδύσεις και θα εγκαινιάσουμε φέτος στο νησί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο.

Όλα αυτά μας δίνουν την αφορμή για ένα ουσιαστικό διάλογο. Πρέπει να αποφασίσουμε στη Χίο τι είδους τουρισμό θέλουμε.

Με επιστολή μου σήμερα προς τον Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή ζητώ ένα έκτακτο θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, για να συζητήσουμε ακριβώς αυτό, το τουριστικό μοντέλο που θέλουμε να ακολουθήσει η Χίος τις επόμενες δεκαετίες. Με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων, των δύο βουλευτών και προφανώς των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι η εποχή που σχεδιάζουμε τις λύσεις για το μέλλον. Η Κυβέρνηση με οργανωμένο τρόπο δημιουργεί τις συνθήκες. Οι Χιώτες πρέπει να αποφασίσουμε το τουριστικό μοντέλο που εμείς θέλουμε για τις επόμενες δεκαετίες.»

mitarakis_einai_i_epohi_poy_shediazoyme_tis_lyseis_gia_to_mellon

Σχετικά Άρθρα