Εκτός του λουκέτου στα περιφερειακά, κίνδυνος υποβάθμισης και του κεντρικού υποθηκοφυλακείου

Τη Δευτέρα στο Δήμαρχο Χίου, Δικηγόροι και Συμβολαιογράφοι για ενημέρωση και συντονισμό δράσης
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 27/10/2017 - 14:38

Το κλείσιμο των 4 περιφερειακών υποθηκοφυλακείων πρέπει να κινητοποιήσει όλο το νησί, τόνισαν σήμερα από το Ράδιο «Α» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα και η Στέλλα Κανάριου, μέλος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, που ενδέχεται να ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο, προβλέπει – σύμφωνα με πληροφορίες – και διοικητική υποβάθμιση του υποθηκοφυλακείου Χίου, με την υπαγωγή του σ’ εκείνο της Μυτιλήνης.

«Γνωρίζοντας από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση από υπηρεσίες που υπάγονται στην Μυτιλήνη, όπως για παράδειγμα κάποιες της Εφορίας, μπορούμε να σκεφτούμε τι θα γίνει και σε μια τέτοια περίπτωση για το υποθηκοφυλάκειο», ανέφερε η κα Κανάριου.

Και οι δύο περιέγραψαν τα προβλήματα που θα προκληθούν στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιφέρειας με την κατάργηση των 4 υποθηκοφυλακείων, με την κα Κανάριου να βάζει και ζήτημα ασφάλειας των συναλλαγών, αφού – όπως είπε- δεν μπορούν οι 4 εργαζόμενοι στο υποθηκοφυλάκειο Χίου, να φέρουν σε πέρας όλο αυτόν τον όγκο δουλειάς, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν με τις ιδιοκτησίες, την έλλειψη κτηματολογίου κ.λ.π.

«Εκτός των άλλων οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά υποθηκοφυλάκεια έχουν καλύτερη γνώση της περιοχής τους», ανέφερε και η κα Ζαννάρα, βάζοντας επίσης τη διάσταση που αφορά στην απώλεια θέσεων εργασίας, στην περίπτωση της παύσης λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών.

Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν τη Δευτέρα σε συνάντηση στην οποία έχουν κληθεί στις 2 το μεσημέρι με το Δήμαρχο στο Δημαρχείο Χίου, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση δράση σε τοπικό επίπεδο, για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αντίθεση με τη Χίο,  στους γειτονικούς Νομούς Λέσβου και Σάμου, ο σχεδιασμός προβλέπει περισσότερα του ενός υποκαταστήματα υποθηκοφυλακείων.

Σχετικά Άρθρα