Ελπίζει… ο Γ. Θεοτοκάς για πλοίο στις Οινούσσες

Πέμ, 14/05/2015 - 16:24

Στην ελπίδα ότι θα βρεθεί ακτοπλοϊκή εταιρεία να συνδέσει μια φορά την εβδομάδα τις Οινούσσες με τον Πειραιά, ως ενδιάμεση στάση του πλοίου που εκτελεί την γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη κρέμονται προς το παρόν οι Αιγνουσιώτες.

Σε συνέχεια της εμβόλιμης παρέμβασης που έκαναν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο, Στέφανο Βογιατζή με τον Υπουργό Θοδωρή Δρίτσα και το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, Γιάννη Θεοτοκά χθες, ο τελευταίος μίλησε στο Ράδιο «Α» εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις εταιρείες για το αίτημα των Οινουσσών έχει στέρεη τεκμηρίωση.

Στο ερώτημα αν το υπουργείο μπορεί να κινήσει τα νήματα μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης της γραμμής, επισήμανε ότι το νομικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο και ότι σ’αυτήν την περίπτωση η όποια διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου.

“Θα πρέπει στην αρχή της επόμενης χρονιάς να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των εταιρειών, στη συνέχεια να προκηρυχθεί η γραμμή ως αποκλειστικής δρομολόγησης κι αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε σ’αυτήν την περίπτωση εξετάζεται η πιθανότητα ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου βεβαίως εκεί τα αιτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, οι ανάγκες είναι τεράστιες και συνεκτιμώνται διάφοροι παράγοντες προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για το ποιες είναι γραμμές που επιδοτούνται ή όχι.

Είμαι αισιόδοξος ότι στην επικοινωνία που θα υπάρξει με τις επιχειρήσεις δεδομένου ότι το αίτημα έχει στέρεη τεκμηρίωση θα γίνει αποδεκτό και δε θα χρειαστεί να φτάσουμε μπροστά στο σημείο να εξετάζουμε την πιθανότητα ενίσχυσης μιας τέτοιας σύνδεσης.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοτοκάς.

 

Σχετικά Άρθρα