Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Εμπαιγμός η σύνδεση μειωμένου ΦΠΑ και προσφυγικού

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Χίου
Παρ, 22/11/2019 - 18:15

 Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι των νησιών Χίου, Λέσβου , Λέρου , Κω και Σάμου γίνονται μάρτυρες των “γνωστών πολιτικών τακτικών” που είναι πιο προκλητικές από ποτέ καθώς οι τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2020, συνδέθηκαν απόλυτα με τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

Αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος μας η αναγγελία διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ  παράλληλα με την αναγγελία δημιουργίας κλειστών κέντρων καθώς είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους νησιώτες. Στόχος τους είναι να μας «χρυσώσουν το χάπι» έτσι ώστε να υποστούμε την δημιουργία «φυλακών ψυχών» στα νησιά.

Ωστόσο να υπενθυμίσουμε τις διαβεβαιώσεις της σημερινής Κυβέρνησης και του κ.Νότη Μηταράκη πριν τις εκλογές για διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, ανεξάρτητα από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, οι οποίες αποδείχθηκαν ψευδείς και  απλά «προεκλογικές υποσχέσεις» καθώς οι τελευταίες δηλώσεις της Κυβέρνησης δένουν ρητά τα δύο ζητήματα μεταξύ τους.

Κατόπιν τούτου, απαιτούμε

  • την οριστικοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά χωρίς να συνδέεται με τις προσφυγικές ροές που βρίσκονται σε έξαρση
  • την ένταξη των Ψαρών και των Οινουσσών σε ειδικό ή μηδενικό καθεστώς ΦΠΑ αφού το κόστος διαβίωσης έχει φθάσει τους κατοίκους των ακριτικών νησιών σε δυσμενή οικονομική θέση

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                                                                                              Κριμιζής Μιχαήλ

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΔΕ
Σάβ, 14/12/2019 - 12:03

«Τα επιμορφωμένα στελέχη είναι και καλά στελέχη», ανέφεραν οι διοργανωτές της Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ που πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ, ημερίδα στην Χίο.

«Κύριος στόχος αυτής της επιμόρφωσης είναι να δώσουμε στα στελέχη μας ορθό πολιτικό λόγο και ικανότητα να διαχειριστούν τα τοπικά ζητήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Πρόδρομος Μανωλάκης.

Η  επιμορφωτική ακαδημία οργανώνεται από το ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung ενώ μετά την Χίο θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Παράλληλα με την επιμόρφωση των στελεχών θα υπάρξει και συζήτηση για τοπικά προβλήματα από τα οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά  στο μεταναστευτικό-προσφυγικό με τα στελέχη της ΝΔ να τονίζουν ότι από τον Γενάρχη που θα ξεκινήσει η κατανομή μεταναστών και προσφύγων σε όλη την χώρα, τα νησιά, που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, θα μπορέσουν να δουν τα μέτρα αντιμετώπισης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.