Εμβαλωματικές λύσεις για να συνεχιστούν μέχρι τα Χριστούγεννα τα μαθητικά δρομολόγια στα χωριά

Στ Κάρμαντζης: "Δεν φταίνει η Περιφέρεια για τα οικονομικά προβλήματα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ"
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 04/12/2018 - 15:04

 

Εμβαλωματική λύση μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων στα σχολεία επιχειρεί να βρει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου για τη συνέχεια εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στα χωριά, γνωρίζοντας ότι το 2019 θα ξεκινήσει με το πρόβλημα να επανεμφανίζεται στο προσκήνιο δυνατά, όπως είπε σήμερα το μεσημέρι στο Ράδιο “Α” ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

“Χρέος μας είναι η δημιουργία των δρομολογίων και η πληρωμή τους κι αυτό κάνουμε. Το ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει πολλά οικονομικά προβλήματα δεν είναι δικό μας θέμα. Έχουμε βάλει πολλές φορές πλάτη, ακόμη και ως εγγυητές προσωπικά εγώ και ο κ. Ξενάκης για να βάλουν καύσιμα.”, ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης μετά τις εξελίξεις που είχαμε το πρωί με την ανακοίνωση του Υπεραστικού στα σχολεία ότι αύριο δεν θα γίνει κανένα δρομολόγια από και προς τα χωριά, λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, τα προβλήματα είναι επαναλαμβανόμενα, αλλά τώρα φαίνεται ότι πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

Σε αντίθεση με τα όσα είχε πει το πρωί από το Ράδιο “Α” ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης ότι τα ΚΤΕΛ πληρώνονται σε διάστημα 35 - 45 ημερών, ανέβασε το χρόνο πληρωμής στους 2 με 3 μήνες, λέγοντας ότι τα οφειλόμενα για το διάστημα από 11 του Σεπτέμβρη, που άνοιξαν τα σχολεία, μέχρι και το Νοέμβρη (περίπου 52.000 ευρώ) θα καταβληθούν από την περιφέρεια μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εξωθεσμικά η Π.Ε. είπε, αναζητά άλλον πρατηριούχο (γιατί αυτός που συνεργάζονταν με το Υπεραστικό αρνείται να παρέχει με πίστωση καύσιμα, λόγω των οφειλομένων που φτάνουν - σύμφωνα με πληροφορίες- τα 40.000 ευρώ) προκειμένου να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η συνέχιση των δρομολογίων μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ερωτώμενος ο κ. Κάρμαντζης αν εξετάζονται άλλες λύσεις, όπως π.χ. η Περιφέρεια με ίδια μέσα να εκτελεί τα μαθητικά δρομολόγια στις άγονες περιοχές, όπως στην Αμανή, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει νωρίτερα από το Ράδιο “Α” η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου της Βολισσού Αγγελική Ηλιαδάκη, απάντησε ότι η περιφέρεια δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

 

den_ftaime_emeis_gia_tin_oikonomiki_adynamia_toy_yp_ktel

Σχετικά Άρθρα