Χίος, Κυριακή 12 Ιουλίου

Ενα καλοκαίρι γεμάτο βιβλία

Τρί, 04/09/2018 - 15:49

Σε ένα ακόμη καλοκαίρι, έπεσε η αυλαία. Ήταν ένα καλοκαίρι που, παρά την ομορφιά του, δε δίστασε να σκορπίσει ποικίλα συναισθήματα και γεγονότα, τα οποία δεν ήταν πάντα ευχάριστα και αντιμετωπίσιμα.

Όμως, στη θάλασσα του βιβλίου, για ακόμη μια φορά οι εκδόσεις «Άλφα Πι» κατάφεραν και να κολυμπήσουν και να βγουν από τα κύματα αλώβητες, παρά τις δυσκολίες που συνεχώς εμφανίζονται. Ένας καλοκαιρινός πυρετός από παρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίων απέδειξε πως ο κόσμος του βιβλίου εξακολουθεί να υπάρχει και επίσης να στηρίζει την κοπιώδη προσπάθειά μας, να κρατήσουμε ενεργή και παραγωγική την πρώτη πηγή γνώσης: το βιβλίο, τον ίδιο τον πολιτισμό.

Αυτός, λοιπόν, ο πυρετός έδωσε τη σκυτάλη στα νέα βιβλία που θα δουν φως από εδώ και στο εξής και οι εκδόσεις «Άλφα Πι» δε θα σταματήσουν να αναδεικνύουν, να στηρίζουν και να προωθούν νέες και αξιόλογες συγγραφικές προσπάθειες.

 

Γιάννης Ν. Παληός

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.