Ένα βήμα πιο κοντά η έναρξη των εργασιών στην Παθολογική

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 22/06/2020 - 09:29

Το "πράσινο φως" για την επί της ουσίας επανέναρξη των εργασιών στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου, άναψε η Διαχειριστική Αρχή Επιχειρησιακού Προγράμματος Β. Αιγαίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του alithia.gr εγκρίθηκε το αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού του έργου.

Θυμίζουμε ότι το έργο είχε σταματήσει από το φθινόπωρο του 2019 επειδή κατά την εκτέλεση των εργασιών διαπιστώθηκε η ανάγκη για επιπλέον εργασίες οι οποίες δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη, οπότε δεν είχε εξασφαλιστεί η σχετική πίστωση. Ακολούθησε η εκπόνηση συμπληρωματικής μελέτης η οποία εγκρίθηκε  από το Υπουργείο Υγείας, οπότε από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, που είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου ξεκίνησε από τις 15 Απριλίου, που της κατατέθηκε η μελέτη, νέος αγώνας δρόμου για να γίνει δεκτή από τη Διαχειριστική Αρχή η αναγκαιότητα των πρόσθετων εργασιών, το ποσό των οποίων είχε προσδιοριστεί στα 120.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή δε σημαίνει ότι εξασφαλίζονται και οι πρόσθετοι πόροι από το ΕΣΠΑ. Γι'αυτό οφείλει να μεριμνήσει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Στις 9 Ιουνίου μιλώντας για το θέμα στην "Α" ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Μπουγδάνος είχε δηλώσει:

«Για μένα δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά η συνέχιση του έργου, με μια συμπληρωματική σύμβαση. Εχουμε ολοκληρώσει όλα τα διαδικαστικά και περιμένουμε την έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή».

 

thetiki_exelixi_gia_tin_apoperatosi_tis_pathologikis

Σχετικά Άρθρα