Χίος, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Ενας Παρασκευαστής βάζει σε κίνδυνο το Μικροβιολογικό !

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 06/02/2017 - 15:34

 

Εδώ είναι… Ελλάδα, οπότε να μην μας εκπλήσσει τίποτα. Αναφερόμαστε στην περίπτωση Παρασκευαστή, που ενώ ζήτησε άδεια σπουδών στην Κρήτη, τώρα δεν επιστρέφει στην θέση του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κλείσει το Μικροβιολογικό του ΠΕΔΥ, που εργάζεται με επιτυχία.

Δώσαμε την άδεια τότε, μας είπε ο Διευθυντής του ΠΕΔΥ Χίου Π. Βρουλής αλλά τώρα χρειάζεται να μετακινηθεί εκτός Χίου μια μάνα 11 παιδιών, οπότε το Μικροβιολογικό μένει χωρίς βοηθητικό προσωπικό και κινδυνεύει να κλείσει, ενημερώσαμε το υπουργείο και περιμένουμε.

Ο Π. Βρουλής είναι αισιόδοξος ότι ο … επίμαχος υπάλληλος θα επιστρέψει στη θέση του στην Χίο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα του ΠΕΔΥ, ο κ. Βρουλής γνωστοποίησε την πρόσληψη για μια τριετία ενός πνευμονολόγου.

“Από τους 26 γιατρούς που είχαμε επί ΙΚΑ τώρα είμαστε έξι - ορθοπεδικός, μικροβιολόγος, παθολόγος, παιδίατρος, οδοντίατρος και πνευμονολόγος- ενώ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Πυργίου έχουμε δύο φορές την εβδομάδα γιατρό για συνταγογράφηση. Για συνταγογράφηση οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού κάθε τέλος του μήνα”, σημείωσε ο κ. Βρουλής.

 

Παντελής Βρουλής, Διευθυντής ΠΕΔΥ - Ενας Παρασκευαστής βάζει σε κίνδυνο το Μικροβιολογικό

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/11/2018 - 11:03
Δικαστικό Μέγαρο, γιαπί

Το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου στο Δικαστικό Μέγαρο Χίου, φέρνει στο προσκήνιο ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θυμίζοντας ότι από το 2013 έχουν διακοπεί οι εργασίες και η σημερινή εικόνα του αποτελεί – όπως αναφέρει- όνειδος για την αποτελεσματικότητα της πολιτείας.

Αναλυτκά αναφέρει:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Επικοινωνώ μαζί σας για το μείζον για το ακριτικό νησί μας θέμα του ημιτελούς και εγκαταλειμμένου Δικαστικού Μεγάρου της Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο, απολύτως αναγκαίο όχι μόνο για το νομικό κόσμο αλλά για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Χίου, ξεκίνησε με σχετική Υπουργική Απόφαση το 2003 και από το έτος 2013 έχουν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής, αφήνοντάς το ημιτελές. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το υπό κατασκευήν Δικαστικό Μέγαρο διαρκώς απαξιώνεται, αντιμετωπίζει μεγάλες φθορές και ζημίες. Στην ουσία ένα έργο για το οποίο έχει ξοδευθεί δημόσιο χρήμα, έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Η σημερινή εικόνα αποτελεί όνειδος για την αποτελεσματικότητα της Πολιτείας.

Μετά από διερεύνηση του θέματος με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης αντιληφθήκαμε ότι το βασικό πρόβλημα του έργου είναι γραφειοκρατικές εμπλοκές με την προηγούμενη διακοπείσα εργολαβία με ευθύνη της κρατικής Εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. 

Παρακαλώ θερμά κ. Πρόεδρε για το ενδιαφέρον σας και για την ανάληψη μιας ουσιαστικής πρωτοβουλίας από πλευράς σας για το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την απεμπλοκή και ολοκλήρωση του έργου.»