Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία για τη Χίο από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TRUTH WEB MEDIA
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 10/07/2019 - 22:32
Το τελικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών 2019 στην επικράτεια

Οι 18ες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης και οι 37ες στη Χίο από το 1915 πέρασαν ήδη στην ιστορία. Όμως αξίζει τον κόπο να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό με τη βοήθεια του καθηγητή Σωτήρη Παραδείση, αλλά να δούμε και τα συνολικά αποτελέσματα ανά δημοτική ενότητα, όπως τα επεξεργάστηκε για την Αλήθεια η Truth Web Media, που για μία ακόμη φορά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους.

Με τα στοιχεία λοιπόν που εν είδη χόμπι συλλέγει ο Σωτήρης ήταν η 11η φορά από τις 18 που η Ν.Δ. κατήγαγε καθαρή νίκη. Τις υπόλοιπες 7 την πρωτιά είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ. Το δε ποσοστό της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 (45,65%) ήταν το 7ο υψηλότερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερά της στη Χίο (μετά από αυτά του ’74, ’77, ’89 & ’90).

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (22,14%) ήταν το 3ο καλύτερο στη Χίο αλλά το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό του σε όλη χώρα.

Όσον αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν μεν η 3η καλύτερη επίδοσή του στην Ελλάδα (14,94%) αλλά ταυτόχρονα η 3η χειρότερή του στη Χίο.

Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωτήρη Παραδείση, η Χίος ανέκαθεν έδινε την πλειοψηφία στα κέντρο και προς αριστερά κόμματα. Τώρα είναι η πρώτη φορά που δεξιά και ακροδεξιά κόμματα έχουν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία με 51,5%!

Αναλύοντας τις διαφορές τώρα, η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τις 7.155 ψήφους ή 23,6% υπέρ της πρώτης, επέστρεψε δηλαδή σε επίπεδα προ του 2012, ενώ η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ήταν 2.192 ψήφοι ή 7,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα διευρύνθηκε σε σχέση με τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ενώ η διαφορά Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ έφτασε τις 9.347 ψήφους (30,8%) υπέρ Ν.Δ., που είναι η 3η μεγαλύτερη από το 1974 και το 1977.

Τέλος και οι δύο εκλεγέντες βουλευτές σημείωσαν ατομικό ρεκόρ, παίρνοντας περισσότερους ψήφους από όσους πήραν το 2015, ο δε Νότης Μηταράκης ξεπέρασε τις 6 χιλιάδες ψήφους, επέστρεψε δηλαδή σε επίπεδα ψήφων προ της οικονομικής κρίσης…

Κατανομή εδρών των εθνικών εκλογών 2019 στην επικράτεια
Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στην Π.Ε. Χίου
Συγκριτικά εθνικών εκλογών 2015 & 2019 στη Χίο
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στην Π.Ε. Χίου
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στην Π.Ε. Χίου
Η σταυροδοσία των οκτώ πρώτων βουλευτών στην Π.Ε. Χίου
Η σταυροδοσία των οκτώ πρώτων βουλευτών στην Π.Ε. Χίου
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Χίου
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Χίου
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Αγ. Μηνά
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Αγ. Μηνά
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Αμανής
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Αμανής
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Ιωνίας
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Ιωνίας
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Καμποχώρων
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Καμποχώρων
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Καρδαμύλων
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Καρδαμύλων
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Ομηρούπολης
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στη Δ.Ε. Ομηρούπολης
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στο Δήμο Οινουσσών
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στο Δήμο Οινουσσών
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στο Δήμο Ψαρών
Τα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019 στο Δήμο Ψαρών

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 15/12/2019 - 09:55

«Θα τον νοσταλγήσουμε τον Ερντογάν, είναι αγγελούδι μπροστά σ’ αυτούς που ακολουθούν και ειδικά στον Νταβότογλου».

Με αυτά τα λόγια και άλλα πολλά, εκτός των όσων άκρως ενδιαφερόντων, είπε στο Ομήρειο, σε εκδήλωση της Παγχιακής Επιτροπής αγώνα, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης, ανέλυσε στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, την ζοφερή κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσης υπό το πρίσμα πάντοτε του μεταναστευτικού προβλήματος.

«Να κόβει από μένα ο Θεός μέρες και να δίνει στον Ερντογάν χρόνια» λέει στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» που θα μεταδοθεί την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. αναλύοντας ότι ο εκρηκτικός Σουλτάνος, μπορεί να φαίνεται σε εμάς δυσάρεστος με την πολιτική του, αλλά σε τελική ανάλυση έχει μαλώσει με τους πάντες και έχει τις χειρότερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Αμερικανικό κατεστημένο.

Το Κράτος των Κούρδων είναι για τον καθηγητή θέμα χρόνου. Εκείνο βέβαια που δεν μπορεί να προβλεφθεί είναι αν η… χειροβομβίδα σκάσει στα χέρια του Ερντογάν.

Επίσης εκείνο που φοβάται δεν είναι ο Ερντογάν, που είναι απολύτως προβλέψιμος, αλλά το τι μπορεί να κερδίσει, με την γνωστή συμπεριφορά του, σε βάρος της χώρας μας, που θα το καρπωθούν οι επίγονοι του, από τους οποίους δεν κρύβει ότι… φοβάται τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο πρώην Πρωθυπουργός, υπουργός εξωτερικών και θεωρητικό μυαλό της νέο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Ο Ιωάννης Μάζης έχει εκδόσει βιβλίο ως απάντηση στο βιβλίο του Νταβούτογλου «Στρατηγικό βάθος») που έχει δημιουργήσει μάλιστα δικό του Κόμμα, ξέρει πολύ καλά τι θέλει, δεν έχει αυθορμητισμό αλλά στρατηγική κουλτούρα και άριστες σχέσεις με Αμερικανούς και Δυτικοευρωπαίους.

Ο Ι. Μάζης απαντά σε δύσκολα ερωτήματα, σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, που το θεωρεί πρωτίστως μεταναστευτικό, σχετικά με την ελληνική αντίδραση στις προκλήσεις που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι Τούρκοι Νοτίως της Κρήτης, σχετικά με την δυνατότητα του ΝΑΤΟ να αποτρέψει μια ελληνοτουρκική σύρραξη, ενώ θεωρεί ότι ο Ρώσσος Πρέσβης, που την αποκλείει απλά μας… δουλεύει.

Τα υπόλοιπα από τηλεοράσεως, σημειώνοντας ότι ο καλεσμένος μας, συγγραφέας 21 βιβλίων(!) είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών. Είναι Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος της Γαλλικής Δημοκρατίας και Εταίρος της Royal Society of Arts/London-UK και μέλος του Συλλόγου Mελών (Alumni) IVP του USA Dept of State. Έχει δημοσιεύσει είκοσι μονογραφίες (μεταξύ αυτών «Γεωπολιτική Θεωρία και Πράξη», «Θεωρία Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτική στο Νεοθετικιστικό πλαίσιο», «Γεωπολιτική των Υδάτων στη Μέση Ανατολή», «Γεωπολιτική και Γεωστρατηγικές της Συριακής Κρίσεως», «Αραβικές Εξεγέρσεις») και πλήθος μελετών και επιστημονικών άρθρων. Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας» και του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων Μέσης Ανατολής-Τουρκίας του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι διευθυντής της επώνυμης Έδρας Γεωπολιτικής «ΗΡΟΔΟΤΟΣ» του ελληνικού ΓΕΕΘΑ. Έχει διδάξει σε πολλά ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και υπήρξε εισηγητής, συνεργάτης και μέλος ευρωπαϊκών ινστιτούτων. Διδάσκει στις μεταπτυχιακές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.