Ενδιαφέρουσα συζήτηση για το προσφυγικό

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 17/02/2020 - 18:38

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό γι’ ακόμη μία φορά στο προσκήνιο, αποτέλεσε, όπως ήταν φυσικό, και θέμα της εκπομπής «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι». που μεταδίδεται την Δευτέρα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV .

Αυτή τη φορά κλήθηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους ένας αντιδήμαρχος και δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι. Γιάννης Ξενάκης, λοιπόν, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, φανερά διαφοροποιημένος από τη στάση επί του ζητήματος της δημοτικής αρχής και Κώστας Τριαντάφυλλος, επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών», Γιάννης Καραβασίλης επικεφαλής της «Χίου Μπροστά» εκθέτουν τις απόψεις τους για το πρόβλημα αυτό που μας ταλανίζει χρόνια τώρα, στη σκιά των επιτάξεων και πριν το προσωρινό πάγωμά τους, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στην συζήτηση που συντόνισε η Ειρήνη Αναγνώστου ο κ. Ξενάκης ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του δεν είναι ρεαλιστική η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δεχθεί μόνο μία δομή 500 ατόμων, και χωρίς να υποδείξει πού αυτή να γίνει, γιατί έτσι αφήνουμε ανεξέλεγκτη την κυβέρνηση να δρα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καραβασίλης κατέδειξε ότι τα κλειστά κέντρα που σχεδιάζονται δεν είναι ούτε για 4 ούτε για 5 χιλιάδες ανθρώπους, αλλά για 20 χιλιάδες στα τρία μεγάλα νησιά, ενώ ο συνάδελφός του Κώστας Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παλινωδίες που αποδεικνύουν ότι ο όλος σχεδιασμός είναι πρόχειρος και στο πόδι, συγκρίνοντας μάλιστα τις 20 χιλιάδες κλειστές θέσεις που σχεδιάζονται με τις συνολικά 11 χιλιάδες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα για τους φυλακισμένους.

 

shediazoyn_domes_gia_20_hiliades_anthropoys_se_kathe_nisi

Σχετικά Άρθρα