Χίος, Παρασκευή 21 Ιουνίου

Ενεργειακή αναβάθμιση και για το Κτίριο του Εργατικού Κέντρου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/03/2019 - 14:26

Ένα ακόμη κτίριο μέσα στην πόλη, αυτό του Εργατικού Κέντρου Χίου, θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, καθώς εντάχθηκε στο έργο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, με τον Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κώστα Λίνα να τονίζουν, σε κοινή τους συνέντευξη, την σπουδαιότητα μιας τέτοιας κίνησης.

Οι αλλαγές που θα γίνουν στο κτίριο αφορούν τα κουφώματα, την σκεπή αλλά και ηλεκτρολογικές εργασίες, με τον Κώστα Λίνα να αναφέρει ότι θα παραδοθεί ένα κτίριο «κόσμημα».

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο δήμαρχος Χίου, όσο και ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου, ευχαρίστησαν τον ΝΗΡΕΑ και ειδικότερα τον κ. Χαβιάρα για την εκπόνηση της μελέτης.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/06/2019 - 21:14

Ξεκάθαρος παρουσιάστηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός σοβαρού επεισοδίου Ελλάδας Τουρκίας. Ο Υπουργός δήλωσε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση που προκληθεί μια σύγκρουση.

Για αυτό, όπως τόνισε ο κ. Αποστολάκης, έχουμε πει στους Αμερικανούς και τους άλλους φίλους μας ότι εάν θέλουν να βοηθήσουν πρέπει να το κάνουν τώρα πριν η Τουρκία πάει στο Καστελόριζο. Από κει και πέρα όταν θα χρειαστεί να γίνει κάτι θα είμαστε μόνοι μας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί η Ελλάδα δεν παρενέβη όταν το τουρκικό γεωτρύπανο προσέγγισε την Κυπριακή ΑΟΖ, ο Υπουργός τόνισε πως πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλα τα όπλα της διπλωματικής οδού και μετά θα χρησιμοποιηθούν τα στρατιωτικά. Η εκτίμησή του πάντως είναι ότι δε θα φτάσουν εκεί τα πράγματα.

Οι συσχετισμοί δυνάμεων

Ο Αποστολάκης, αναφερόμενος στην ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είπε, πως λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας η πλάστιγγα έχει γείρει υπέρ της Άγκυρας

Παρά το πάγωμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων πάντως, το επιχειρησιακό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων παραμένει εξαιρετικό και προκαλεί σε όλο τον κόσμο εντύπωση το πως έχει διατηρηθεί σε ένα τόσο καλό επίπεδο, τόνισε ο ΥΕΘΑ.

ΠΗΓΗ: https://www.onalert.gr