Χίος, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Ενεργειακή αναβάθμιση και για το Κτίριο του Εργατικού Κέντρου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/03/2019 - 14:26

Ένα ακόμη κτίριο μέσα στην πόλη, αυτό του Εργατικού Κέντρου Χίου, θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, καθώς εντάχθηκε στο έργο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, με τον Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κώστα Λίνα να τονίζουν, σε κοινή τους συνέντευξη, την σπουδαιότητα μιας τέτοιας κίνησης.

Οι αλλαγές που θα γίνουν στο κτίριο αφορούν τα κουφώματα, την σκεπή αλλά και ηλεκτρολογικές εργασίες, με τον Κώστα Λίνα να αναφέρει ότι θα παραδοθεί ένα κτίριο «κόσμημα».

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο δήμαρχος Χίου, όσο και ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου, ευχαρίστησαν τον ΝΗΡΕΑ και ειδικότερα τον κ. Χαβιάρα για την εκπόνηση της μελέτης.

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής και κοινοβουλευτικού Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Καμίνη σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού από το Υπουργείο Μετανάστευσης για τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.
Κυρ, 23/02/2020 - 18:14
  
 
"Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τους νησιώτες αποφασίζοντας μονομερώς, χωρίς κανένα σεβασμό στις ανησυχίες των κατοίκων, να προχωρήσει τελικά σε προκήρυξη διαγωνισμού για τα κλειστά κέντρα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.
 
Στην πατρίδα μου τη Χίο για παράδειγμα, χτίζεται στο όρος Αίπος, λίγο έξω από το Βροντάδο, μία υπερδομή έκτασης 625 περίπου στρεμμάτων, που προκαλεί τεράστιες ανησυχίες. Η κυβέρνηση μάλιστα φαίνεται πως δεν είναι καν σε θέση να εγγυηθεί ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ όταν ανοίξει η νέα δομή. Παρά τις έντονες αντιρρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων, της Φιλοδασικής Εταιρείας, όλων των φορέων της περιοχής, η κυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση. 
 
 
Να το πούμε ακόμα μία φορά απερίφραστα: κλειστά κέντρα αυτού του μεγέθους αποτελούν στην πράξη διαιώνιση της υπερσυγκέντρωσης προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών στα νησιά. Δεν λύνουν το πρόβλημα, απλά βαθαίνουν επικίνδυνα το ρήγμα εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και της κεντρικής κυβέρνησης, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή. 
 
Η μόνη λύση για την κυβέρνηση, είναι μια συνολική θεσμική συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα, για τη δημιουργία μικρών, διαχειρίσιμων δομών φιλοξενίας, που δημιουργούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους: κατοίκους και πρόσφυγες."