Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Ενεργειακή αναβάθμιση και για το Κτίριο του Εργατικού Κέντρου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/03/2019 - 14:26

Ένα ακόμη κτίριο μέσα στην πόλη, αυτό του Εργατικού Κέντρου Χίου, θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, καθώς εντάχθηκε στο έργο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, με τον Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κώστα Λίνα να τονίζουν, σε κοινή τους συνέντευξη, την σπουδαιότητα μιας τέτοιας κίνησης.

Οι αλλαγές που θα γίνουν στο κτίριο αφορούν τα κουφώματα, την σκεπή αλλά και ηλεκτρολογικές εργασίες, με τον Κώστα Λίνα να αναφέρει ότι θα παραδοθεί ένα κτίριο «κόσμημα».

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο δήμαρχος Χίου, όσο και ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου, ευχαρίστησαν τον ΝΗΡΕΑ και ειδικότερα τον κ. Χαβιάρα για την εκπόνηση της μελέτης.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/12/2019 - 09:29

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ένα δρομολόγιο σύνδεσης των  νησιών του Β.Α. Αιγαίου με την Θεσσαλονίκη, αντί της Καβάλας, στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, όπως γνωστοποιεί η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην ίδια συνεδρίαση δέκα οκτώνέους απομακρυσμένους προορισμούς οι οποίοι βρίσκονται κυρίως στην ακριτική γραμμή του Βόρειου – Ανατολικού και Νοτιο-Ανατολικού Αιγαίου και οι οποίοι εντάχθηκαν στο νέο πλάνο των άγονων γραμμών μετά την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής : 

Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Λήμνος. 

Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος. 

Ρόδος, Μεγίστη (Καστελόριζο)

Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος. 

Πάτμος, Ικαρία (Αγ. Κήρυκος), Φούρνοι.

 

Οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την Α’ Φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και Β’ Φάση. 

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη η ετήσια αποζημίωση για την κάλυψη άγονων γραμμών αυξήθηκε κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι από τα 90 στα 130 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης του αυξημένου κόστους των νέων καυσίμων κίνησης των πλοίων η οποία με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε.