Ενημέρωση από πρώτο χέρι για το προσφυγικό

Εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στη Χίο, από τον Νότη Μηταράκη
Τετ, 06/04/2016 - 16:19

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και ενημέρωσε  αναλυτικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Χίο από την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την διακοπή των επαναπροωθήσεων μια μόλις ημέρα μετά την έναρξη τους, για την κατάληψη του κεντρικού λιμένα  από πρόσφυγες και μετανάστες, για το γεγονός ότι στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. οι πρόσφυγες και  μετανάστες μπαινοβγαίνουν χωρίς κανέναν έλεγχο, για τις αντιδράσεις του Δήμου μετά την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων και την αγωνία  των κατοίκων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Μηταράκη να τον κρατά ενήμερο σχετικά με τις εξελίξεις στο νησί.  Ο κ. Μηταράκης το απόγευμα θα μεταβεί στη Χίο για να παραστεί στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου θα συζητηθεί το προσφυγικό και θα καθοριστεί η στάση του Δήμου.

Αύριο το πρωί, θα επιστρέψει στην Αθήνα, καθώς στην ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί η ερώτησή του για την αναγκαστικότητα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

 

Σχετικά Άρθρα