Ενίσχυση των υπηρεσιων της Π.Ε Χίου ζητά ο Παντελής Μπουγδάνος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 06/11/2019 - 13:04

Την ενίσχυση των υπηρεσιών της Π.Ε Χίου ζητά, με επείγουσα επιστολής του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.

Ο κ. Μπουγδάνος σε δηλώσεις του, ανέφερε τις αυξημένες ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης έργων ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027  τονίζοντας ότι από το 2011 έχουν αποχωρήσει 46 εργαζόμενοι από την ΠΕ χωρίς να έχουν αντικατασταθεί.

Αναλυτικά στην επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου αναφέρεται:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Επικοινωνώ μαζί σας σχετικά με το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των Περιφερειών και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

  • με τα διαθέσιμα στοιχεία από 1/1/2011 από την Π.Ε. Χίου έχουν αποχωρήσει 46 εργαζόμενοι χωρίς να έχουν αντικατασταθεί. Τα κενά στελέχωσης είναι πλέον ορατά τόσο σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών, όσο και κυρίως σε επίπεδο σχεδιασμού, ωρίμανσης και δυνατότητας υλοποίησης έργων και απορρόφησης πόρων.

Οι λύσεις που έχουν μέχρι στιγμής δοθεί με την απασχόληση εργαζομένων με ολιγόμηνες συμβάσεις είναι λύσεις προσωρινές και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Εν όψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 κατά την οποία η Περιφέρειά μας θα κληθεί να διαχειριστεί και να απορροφήσει πολλαπλάσιους πόρους, καθίσταται απολύτως αναγκαία η πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών μας με εξειδικευμένους εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Προκειμένου να διαδραματίσουμε τον αναπτυξιακό ρόλο που ο νομοθέτης έχει προβλέψει για τις αιρετές Περιφέρειες είναι αδήριτη η ανάγκη ενίσχυσης μας σε προσωπικό. Επισημαίνω, παράλληλα ότι η ιδιαιτερότητα της νησιωτικής παραμεθόριας περιοχής μας καθιστά πιο επιτακτική αυτή την ανάγκη αφού δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λύσεις που ενδεχομένως προσιδιάζουν στην ηπειρωτική χώρα.

Παρακαλώ να ληφθεί υπόψη ότι λόγω του επείγοντος χαρακτήρα των αναγκών που περιέγραψα παραπάνω πρέπει να προβλεφθεί ειδική διαδικασία προσλήψεων και ταχείας ενίσχυσής μας σε προσωπικό προκειμένου να αποφευχθούν χρονοβόρες διαδικασίες.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε κ. Υπουργέ, το εύλογο του αιτήματός μας και παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον σας.

 

na_enishythoyn_oi_ypiresies_tis_perifereiakis_enotitas_hioy_enopsei_neoy_espa

Σχετικά Άρθρα