
«Η Περιφερειάρχης μπορεί να έχει το γραφείο της παντού», είπε σήμερα το πρωί στην πρώτη ραδιοφωνική της συνέντευξη, μετά την εκλογή της, στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ, η νέα Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία υποσχέθηκε ότι θα δίνει συχνά το παρών στη Χίο, ψάχνοντας μάλιστα και σπίτι για να νοικιάσει στο νησί μας.
Η ίδια μίλησε για υψηλό επίπεδο προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων συνδυασμών για την Περιφέρεια, χαρακτήρισε το Νάσο Γιακαλή «παλικάρι της πολιτικής», είπε ότι πριν αναλάβουν από την 1η Σεπτέμβρη καθήκοντα θα ανακοινωθούν οι προτεραιότητές τους, ενώ ζήτησε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να επιλυθούν τα ζητήματα.
Αναλυτικά η κα Καλογήρου απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Κομβικό σημείο η συνεργασία
« Θεωρώ ότι ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία κι αυτό αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βάρος ευθύνης και όσο κι αν ακούγεται αυτό πολύ κοινότυπο και λόγια που συνήθως λέγονται, είναι όντως έτσι. Θεωρώ ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’αυτή ακριβώς την εμπιστοσύνη αλλά και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο με έναν και μοναδικό τρόπο: Με σωστό σχεδιασμό, μεθοδική και σωστή δουλειά και κυρίως με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Θέλω να ζητήσω από όλους τους φορείς – επαγγελματικούς, εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς- να συνεργαστούμε όλοι μαζί γιατί τίποτα δεν μπορεί να επιλυθεί αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παλληκάρι της πολιτικής ο Νάσος Γιακαλής
Μιλώντας για το Νάσο Γιακαλή με τον οποίο έδωσαν τη «μάχη» στο 2ο γύρο, σημείωσε ότι «έχει πολύ μεγάλη πολιτική εμπειρία αλλά είναι και ένας απόλυτα δημοκρατικός άνθρωπος που μέσα στην πορεία του χρόνου έχει αποδείξει ότι ξέρει πάρα πολύ καλά να κερδίζει, αλλά ξέρει και πάρα πολύ καλά να χάνει, όπως ο κάθε πολιτικός». Εξαιτίας των παραπάνω μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι θα παραδώσει την Περιφερειακή Αρχή με την καρδιά του.
Υψηλό χαρακτήρισε και το επίπεδο προεκλογικής αντιπαράθεσης.
«Το βράδυ των εκλογών δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νάσου Γιακαλή που πέρασαν από το εκλογικό κέντρο για να μας συγχαρούν», σημείωσε.
Η 1η του Σεπτέμβρη που θα αναλάβουν καθήκοντα οι νεοεκλεγμένες αυτοδιοικητικές αρχές δεν αργεί, με τη Χριστιάνα Καλογήρου να τονίζει ότι στο διάστημα που μεσολαβεί θα δουλέψουν συστηματικά προετοιμάζοντας το έδαφος και σε πρώτη φάση, θα γίνουν επαφές – αρχής γενομένης από σήμερα στη Λέσβο- με τους υποψήφιους του συνδυασμού της, θα ακολουθήσει συνάντηση στη Σάμο και σε 6-7 ημέρες στη Χίο.
Ερωτώμενη τι θα πράξει στο ενδεχόμενο που ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης παραμείνει στη Βουλή, είπε ότι «αν ασχολούμαστε με υποθετικά σενάρια θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Όταν θα συμβεί κι αν συμβεί, θα το δούμε.»
Η σχέση με τη Χίο
«Η απόφασή μου είναι να είμαι πάρα πολύ συχνά σε όλα τα νησιά, αλλά πολύ περισσότερο στη Χίο, γιατί χωροταξικά η Χίος σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά βρίσκεται στο κέντρο. Νομίζω ότι είναι εκείνο το νησί, όπου μπορεί κανείς πολύ πιο εύκολα να ασκήσει τις αρμοδιότητές τους αλλά και επειδή ακριβώς έχει πολύ μεγάλη σημασία η φυσική παρουσία η πρόθεσή μου είναι, έτσι για να αποτελέσουμε και λίγο το έναυσμα για να επιλυθούν άλλου είδους ζητήματα, να είμαι για αρκετό χρονικό διάστημα ως Περιφερειάρχης στη Χίο.»
Ο Περιφερειάρχης – είπε στη συνέχεια - μπορεί να έχει το γραφείο του παντού και μετά από ερώτηση του Γιάννη Τζούμα, επιβεβαίωσε ότι θα νοικιάσει σπίτι στο νησί μας.
Για το σεισμό στη Λήμνο
Παραμονή των εκλογών τα ρίχτερ έπληξαν και την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Λήμνο με τη νέα Περιφερειάρχη να σημειώνει ότι ως Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε μεριμνήσει με τον ΟΑΣΠ να γίνουν ασκήσεις σεισμού (τέτοια έγινε και στο νησί μας), στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
« Νομίζω ότι σ’αυτές τις περιπτώσεις το πιο σημαντικό είναι κανείς να έχει προετοιμαστεί σε επίπεδο των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να ξέρει πολύ καλά ο καθένας τι κάνει και πως το κάνει.
Ήμασταν προετοιμασμένοι και αυτό αποδείχθηκε από το πόσο γρήγορα αντέδρασαν οι εμπλεκόμενοι φορείς.», κατέληξε η Χριστιάνα Καλογήρου.






































