Ενστάσεις και από τη Συμμαχία Αξιών για τις μάσκες των μαθητών

Τετ, 16/09/2020 - 11:07

Με κοινή δήλωσή τους, ο Νίκος Νύκτας, Δημοτικός Σύμβουλος της ΣυμμαΧίας Αξιών, Αντιπροέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας και ο Γιώργος Αμέντας, μέλος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας ανφέρονται στη διανομή μασκών από το δήμο στα σχολεία και εγείρουν ζητήματα καταλληλότητάς τους.

Αναλυτικά σημειώνουν:

"Προέχει η ασφάλεια των μαθητών,

Η Δημοτική Αρχή και μετά από δική μας προτροπή έκανε πολύ σωστά να προμηθευτεί μάσκες για τους μαθητές. Όμως για ένα τόσο λεπτό ζήτημα, που έχει να κάνει με την υγιεινή και ασφάλεια μικρών παιδιών, θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Οι μάσκες δεν έχουν πιστοποίηση όπως οι προδιαγραφές του Υπουργείου ορίζουν. Το έλασμα βγαίνει από το ύφασμα και γίνεται επικίνδυνο για τους μικρούς μαθητές.

Η ΚΕΔΕ είχε πει ότι θα στείλει μάσκες αλλά ακόμα τίποτα. Να θυμίσουμε ότι τα τάμπλετ των μαθητών, δεν τα προμηθεύτηκε ποτέ ο Δήμος, γιατί θα τα έστελνε η... κυβέρνηση και δεν έπρεπε να βιαστούμε.

Μήπως τελικά η επικοινωνιακή πολιτική προέχει για την σημερινή δημοτική αρχή και όχι η ουσία; Ποιος ευθύνεται για αυτή την αστοχία; Ποιες οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής;"

Σχετικά Άρθρα