Χίος, Τρίτη 25 Ιουνίου

Επανεμφάνιση των λυμάτων στην Ροδοκανάκη

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 24/04/2019 - 17:07

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε η βροχή. Απλά από μόνη της έφραξε η σωλήνα, που συνδέει τον αγωγό των λυμάτων με αυτόν των ομβρίων και που είναι είς γνώσιν της ΔΕΥΑΧ αν δεν φτιάχτηκε από την ίδια (!) ελλείψει κλίσεως των αγωγών της οδού Ροδοκανάκη.

Ετσι τα λύματα αντί να διοχετευτούν στο λιμάνι (!!! άρχισαν να βγαίνουν πάλι στο οδόστρωμα και να διασκορπίζονται από τα λάστιχα των αυτοκινήτων στις βιτρίνες των καταστημάτων στο ύψος των αριθμών 14 -18.

Σημειώνεται ότι όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι το πρόβλημα υφίσταται τουλάχιστον μια τετραετία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 25/06/2019 - 13:53

Tην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 3 Ιουλίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, προκειμένου να εξετάσει τη νέα πρόταση των ακτοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοϊας.

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Πηγή: ΑΜΠΕ