Επιμένει για το "17", με δομή 4.000 ατόμων ο Νότης Μηταράκης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑ"
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 28/02/2020 - 09:37
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Επιμένει στην εφαρμογή της Κυβερνητικής απόφασης για δημιουργία δομής 4.000 ατόμων στο "17", στο Αίπος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το πρωί σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στην "Αλήθεια" τόνισε ότι μπορεί να επιτάχθηκε έκταση 625 στρεμμάτων αλλά από αυτήν 276 στρέμματα είναι ο ωφέλιμος χώρος, σε ένα επίπεδο, για να κατασκευαστεί η δομή.

Αν δεν γίνει αυτό, σημείωσε, τότε θα συνεχίσει να υπάρχει η ΒΙΑΛ.

Στο ερώτημα αν μπορεί στην ΒΙΑΛ να γίνει η κλειστή - ελεγχόμενη όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση,  δομή των 4.000 ατόμων, απάντησε ότι αν αυτό υποδείξουν οι τοπικές αρχές θα γίνει, αλλά κατά την προσωπική του άποψη είναι καλύτερο το "17" από την ΒΙΑΛ.

Και ο κ. Μηταράκης, ακολουθώντας την ρητορική του κυβερνητικού εκπροσώπου, μεταξύ των επιχειρημάτων που έθεσε, ήταν και το ζήτημα του κορονοϊού λέγοντας ότι σε μια ανοιχτή δομή, όπως είναι σήμερα η ΒΙΑΛ ελλοχεύουν κίνδυνοι για την εξάπλωσή του.

Αναφορικά με τα λεχθέντα για μετακίνηση προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά, σημείωσε ότι θα φύγουν το επόμενο διάστημα όσοι βρίσκονται στα νησιά πλέον των 14 μηνών, και όσων η διαδικασία για το άσυλο έχει ολοκληρωθεί.

Τέλος, εξέφρασε τη θλίψη του για όσα συνέβησαν στα νησιά τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα