Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε... δύσκολο αγροτικό κλίμα

Τρί, 11/08/2020 - 06:57

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στο νησί μας ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, κάτω από δύσκολο κλίμα που δημιουργεί το... ρίξιμο της Χίου από προγράμματα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ήδη την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χίου, γιατί όπως σημειώνεται σχετικά, από πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκύπτει ύπαρξη μόνο έντεκα δικαιούχων στο Δήμο Χίου, συνολικού προϋπολογισμού τετρακοσίων χιλιάδων (400.000,00) ευρώ, σε σύνολο πεντακοσίων είκοσι οχτώ (528) δικαιούχων προϋπολογισμού τριάντα ενός εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (31.500.000,00) ευρώ. σε όλη την Περιφέρεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, σημειώνει ο Δήμαρχος καθώς η κάθε δράση που αφορά σε επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και η αξιολόγηση γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας και επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο. Το γεγονός ότι ένα προϊόν κατεξοχήν εξαγώγιμο όπως είναι η μαστίχα Χίου με ιδιαίτερη δυναμική και διαρκή ανοδική πορεία δεν λαμβάνει την μοριοδότηση που θα έπρεπε λόγω διαφόρων επιλογών σε Περιφερειακό επίπεδο μας προκαλεί απογοήτευση.

Σημειώνεται ότι έντονη διαμαρτυρία εκφράζει και η ΕΜΧ, που θα την κοινοποιήσει έντονα και δημοσίως αφού προηγουμένως συζητήσει το θέμα η Διοίκηση της με τον Περιφερειάρχη.

Στις 11.00 π.μ. σήμερα ο Κ. Μουτζούρης θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Σχετικά Άρθρα