Χίος, Κυριακή 21 Ιουλίου

Επιστολή στον Υπουργό για τους Χιώτες Κτηνοτρόφους

Τρί, 05/02/2019 - 15:35

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην καταβολή των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων επισημαίνει με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Μεταξύ άλλων ο κ.Κάρμαντζης αναφέρει:

«Το σύστημα καταγραφής του ΕΦΚΑ ενημερώνεται σε ετήσια βάση (έχει να ενημερωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο). Έτσι ενώ οι συμπατριώτες μας κτηνοτρόφοι εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους εμφανίζονται να έχουν οφειλές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται από την τράπεζα.

Λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί με την έκδοση ειδικού εντύπου («Υπόμνημα 3») το οποίο θα βεβαιώνει ότι δεν έχουν οφειλές και με την προσκόμισή του θα είναι δυνατή η εκταμίευση των επιδοτήσεων.

Παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον σας κ. Υπουργέ, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που  αντιμετωπίζουν δεκάδες συμπατριώτες μας κτηνοτρόφοι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/07/2019 - 07:04

Σε αποστρατεία οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα "Στο νησί" της Λέσβου, η Γενική Επιθεωρήτρια αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταργείται στην ανώτατη ηγεσία της ΕΛΑΣ η θέση του Επιθεωρητή αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση της από την ΕΛ.ΑΣ. Η «Ζαχαρούλα της αστυνομίας» όπως έγινε γνωστή ήταν μια γυναίκα Αστυνομικός που τίμησε όσο λίγοι τη θέση και τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί. Αυστηρή όταν έπρεπε και βαθειά ανθρώπινη η κ. Τσιριγώτη συνέτεινε όσο λίγοι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 στα νησιά εμπνέοντας τους υφισταμένους και τους εθελοντές και οδηγώντας στο άδειασμα της πόλης από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί.

Η κ. Τσιριγώτη γνώστρια του αντικειμένου της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών όσο λίγοι στην Ελλάδα θα λείψει από την Ελληνική Αστυνομία αλλά θα λείψει με τις γνώσεις της και από τα νησιά μας.