Επιτέλους στελεχώστε το ΕΚΑΒ

Η διασυλλογική Επιτροπή φορέων Υγείας στον υπουργό
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 22/08/2022 - 09:25

Παρέμβαση στον υπουργό Υγείας για το θέμα του ΕΚΑΒ κάνει η διασυλλογική Επιτροπή Φορέων Υγείας του νησιού μας, θεωρώντας ως υπερεπείγον το θέμα της στελέχωσης του.

Αναλυτικά οι ανακοίνωση των φορέων έχει ως εξής:

«Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, κύριε Υπουργέ, η άκρως επικίνδυνη υποστελέχωση του ΕΚΑΒ ΧΙΟΥ, σας είναι γνωστή αρμοδίως και από ικανού χρονικού διαστήματος.

Πλήθος εγγράφων και καταγγελιών ,των οποίων έχετε λάβει προσωπικά γνώση, έχουν αναδείξει υπεύθυνα και με σαφήνεια το μέγεθος του προβλήματος, τις συνέπειες που κυοφορεί καθημερινά κατά του αγαθού της ζωής και της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού ,απαιτώντας όπως είναι εύλογο ,την άμεση επίλυση του ζητήματος της στελέχωσης του ΕΚΑΒ ,με την πρόσληψη του απαραίτητου και κατάλληλου προσωπικού.

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ , για άλλη μια φορά ότι η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ της Χίου έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας (δύο βάρδιες /16 ώρες), το προσωπικό να επαρκεί για ένα και μόνο ασθενοφόρο που καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά ολόκληρου του νησιού , με συνέπεια τις γνωστές σε όλους μας μεγάλες καθυστερήσεις στη άφιξη και σε αρκετές περιπτώσεις τη πλήρη αδυναμία μετάβασης , στο τόπο και χρόνο που εξελίσσονται τα περιστατικά υγείας ,ανά την επικράτεια του νησιού.

Επειδή ως τώρα είτε κωφεύετε, είτε ασκείτε παρελκυστικές τακτικές για ένα πρόβλημα που η δημόσια δέσμευσή σας έναντι των Χιωτών και των θεσμικών/επιστημονικών φορέων του νησιού μας, ήταν ότι θα επιλυόταν άμεσα ,το μείζον θέμα της επαρκούς στελέχωσης του ΕΚΑΒ, πρωτοβουλίαις σας και με την ιδιότητά σας, ως Υπουργού Υγείας , καθ’ όλα αρμόδιου για τα παραπάνω, η παρούσα διασυλλογική επιστολή των επιστημονικών συλλόγων και του επιμελητηρίου του νησιού της Χίου, αποτελεί θεσμικά την ύστατη έκκληση προς Εσάς, ως καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργού, προκειμένου να προχωρήσετε στην άμεση πρόσληψη του απαραίτητου και κατάλληλου προσωπικού προς την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Ελπίζοντας, ότι στο μεταξύ δεν θα υπάρξει κάποιο τραγικό γεγονός απώλειας ανθρωπίνων ζωών, που θα εκκινήσουν όπως είναι αυτονόητο και εύλογο, πέραν παντός ετέρου ,σειρά νομικών ενεργειών κατά παντός υπευθύνου».

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, το Επιμελητήριο Χίου, ο Οδοντριατρικός Σύλλογος Χίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου.

Υστερόγραφο: Ενώ το παραπάνω κείμενο είχε εγκριθεί από τα Δ.Σ των προαναφερόμενων συλλόγων και θα αποστέλλονταν το πρωί της Δευτέρας 22 Αυγούστου ως δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, το τραγικό γεγονός που απευχόμασταν συνέβη και αφορά στην απώλεια της ζωής εν ενεργεία πυροσβέστη. Το μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας ήταν αδύνατον να επέμβει άμεσα στην επείγουσα κλήση γιατί δυστυχώς βρισκόταν σε άλλο συμβάν και έτσι έφθασε με μεγάλη καθυστέρηση, όταν ήταν πλέον πολύ αργά.

Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω διασυλλογικές ενέργειες!

amesi_lysi_sto_provlima_toy_ekav

Σχετικά Άρθρα