Χίος, Πέμπτη 23 Μαΐου

Επιτέθηκε με πέτρες σε Αστυνομικό!

Τρί, 20/03/2018 - 19:08
φωτο αρχείου

Οπως ενημερώνει η Αστυνομική Διεύθυνση συνελήφθη, σήμερα (20-03-2018) στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της αντίστασης και της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα, ο 17χρονος, βρισκόμενος σε χώρο παραμονής αλλοδαπών αφού ενεπλάκη σε επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς, ακολούθως αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικού και απώθησε βίαια αυτόν προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Κατά την εξέλιξη του περιστατικού ο ίδιος δράστης προσπάθησε να επιτεθεί με πέτρες σε βάρος του ίδιου αστυνομικού. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/05/2019 - 09:04

48ώρη προειδοποιητική αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογός τους οι φυσικοθεραπευτές από το 2013 ,όταν επιβλήθηκαν τα ́ ́καταναγκαστικά ́ ́ μέτρα των μνημονίων, δεν έχουν πληρωθεί για υπηρεσίες αξίας 125.000.000 ευρώ, που προσέφεραν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Η τιμή αποζημίωσης της συνεδρίας φυσικοθεραπείας των 15 ευρώ, που αναγράφεται στο παραπεμπτικό φυσικοθεραπείας, είναι εικονική», σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η πραγματική αμοιβή του φυσικοθεραπευτή είναι 6 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 5 μήνες το χρόνο εργάζεται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς αμοιβή.

Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο και οι φυσικοθεραπευτές με ανεργία και μετανάστευση.

Είναι γνωστό ότι οι γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, όταν υπάρχει ανάγκη και εκτελούνται υποχρεωτικά από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, δηλαδή οι γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας δεν συνταγογραφούνται από τον φυσικοθεραπευτή.

Όμως φορτώνεται στις πλάτες μας η λεγόμενη ́ ́υπέρβαση ́ ́ του προϋπολογισμού λες και ευθύνονται οι φυσικοθεραπευτές αν αυξηθούν οι ασθενείς κάθε χρόνο.

Η Ελλάδα έχει εξέλθει των μνημονίων, γι ́ αυτό και ζητάμε την άρση της εξωφρενικής επιβολής αυτόματων επιστροφών clawback και rebate, για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Ζητάμε αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού του Κράτους, για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών.

Διεκδικούμε την Υγεία που αξίζει στους Έλληνες.»