Επίτιμος… ακρίτας δημότης Οινουσσών ο Ν. Χαρδαλιάς

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 20/04/2022 - 15:51

«Αυτός ο υπουργός μας υποσχέθηκε κάτι και το έκανε. Το ρεύμα στην ακριτική Παναγιά έχει ουσιαστική και πρακτική αξία και υψηλό συμβολισμό. Τον ανακηρύξαμε επίτιμο δημότη Οινουσσών»

Με αυτά τα θερμά λόγια και δίνοντας του την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τον ανακηρύσσει επίτιμο δημότη, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, την άφιξη του υφυπουργού Άμυνας Ν. Χαρδαλιά στις Οινούσσες.

Προηγούμενα μαζί με τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Δ. Χούπη, τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Εμμανουήλ Χατζή, τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκο, τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Δήμαρχο Οινουσσών Γ. Δανιήλ, είχαν επισκεφθεί το ακριτικό Φυλάκιο την νήσου Παναγιάς, που εδώ και μια εβδομάδα έχει συνδεθεί ηλεκτρικά με το κεντρικό δίκτυο της Χίου, ένα αίτημα χρόνων, που υποσχέθηκε ο ίδιος υπουργός στις 12 Οκτωβρίου 2021 και υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022.

Ο Ν. Χαρδαλιάς αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή, σημείωσε ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από την προτροπή του Πρωθυπουργού τα αυτονόητα να πάψουν να διεκδικούνται. Σας είχα υποσχεθεί είπε, ότι πριν το «Δεύτε λάβετε φώς» από τον φωτισμένο Μητροπολίτη σας, η Παναγιά θα έχει το δικό της φώς και το υλοποιήσαμε. Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι. Συγχαρητήρια στον ΔΕΔΔΗΕ και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που σε αγαστή συνεργασία έφεραν σε πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο.

ergazomaste_gia_tin_eirini_alla_proetoimazomaste_gia_ola

Σχετικά Άρθρα