Εργασιακά και μεταναστευτικό στην ατζέντα των Βρυξελλών

Τριήμερη επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στη Χίο
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 24/09/2021 - 15:46

Με στόχο την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις απόψεις του κόμματος αλλά και την δουλειά που κάνουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Χίο ο ευρωβουλευτής του Κώστας Αρβανίτης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Αρβανίτης παραχώρησε συνέντευξη τύπου την οποία μονοπώλησαν το εργασιακό πλαίσιο αλλά και το μεταναστευτικό.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ υπογράμμισε ότι με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα γίνονται διεργασίες ώστε να καθοριστεί ένας ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός και να περιοριστούν οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ των κρατών, ενώ αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ τόνισε ότι το νέο σύμφωνο μετανάστευσης που προωθείται από τους Νότη Μηταράκη και Μαργαρίτη Σχοινά και δεν χαίρει εμπιστοσύνης συνολικά στην Ευρώπη και γι’ αυτό το λόγο δεν εγκρίνεται ευρωπαϊκά.

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε στους χειρισμούς του υπουργού μετανάστευσης Νότη Μηταράκη στο μεταναστευτικό και κυρίως στις νέες δομές υπογραμμίζοντας ότι:

«Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι εργολάβοι του κ. Μηταράκη κα όσοι επωφελούνται με κομματική διαδικασία, οι αναλώσιμοι εργαζόμενοι στις δομές και οι συνοριοφύλακες, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση των κλειστών / ελεγχόμενων δομών δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αφού η Ευρωπαία Επίτροπος Μετανάστευσης έχει τονίσει ότι θα χρηματοδοτήσει μόνο ανοικτού τύπου δομές».

 

oi_monoi_poy_theloyn_tis_domes_einai_oi_ergolavoi_toy_k._mitaraki

Σχετικά Άρθρα