Το Εργατικό Κέντρο Χίου θέλει το Μέγαρο με γιατρούς!

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 12/06/2018 - 15:35

“Μπορεί να χαρακτηριστούμε γραφικοί αλλά εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. Έτσι μετά τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ και ενώ διεκδικούμε και τη μεταφορά στο πρώην Μέγαρο του ΙΚΑ της Επιθεώρησης Εργασίας, τώρα ζητάμε τη στελέχωση της υγειονομικής μονάδας με γιατρούς».

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας, λέγοντας ότι θα πρέπει τουλάχιστον να επανέλθουν στην Μονάδα Υγείας Χίου οι ειδικότητες γιατρών που είχε το 2014.

Αναλυτικά η επιστολή του προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον Γ.Γ. Ναυτιλίας Δ. Τεμπονέρα, τους Βουλευτές Χίου και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αναφέρει τα εξής:

« Βάση στοιχείων που παρείχε το πρώην ΠΕΔΥ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΙΟΥ (ΕΦΚΑ) με σχετική επιστολή υπ’ αριθμόν 300/05-05-2015 στην μονάδα υπηρετούσαν το 2014 οι εξής ειδικότητες γιατρών:

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ: 3

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ: 2

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ: 3

ΩΡΛ: 1

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ: 1

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ: 1

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ: 1

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ: 2

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ: 1

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ: 1

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ: 1

ΠΑΔΙΑΤΡΟΣ: 1

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ: 1

Με πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε, ο αριθμός των ιατρών σε ορισμένες ειδικότητες έχει μειωθεί σημαντικά ενώ σε άλλες δεν υπάρχουν πλέον γιατροί, όπως φαίνεται παρακάτω:

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ: 1

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ: 2

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ: 0

ΩΡΛ: 0

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ: 1

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ: 0

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ: 0

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ: 1

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ: 1

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ: 1

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ :2

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ: 0

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ :1

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση επαναστελέχωση όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, προς καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

na_stelehothei_me_giatroys_o_adeios_eopyy

Σχετικά Άρθρα