Έρχονται ξανά τα… ελικοφόρα

Τετ, 15/01/2025 - 18:17

Βάστα… ακτοπλοϊα.

Με αεροπλάνα των 40 θέσεων θα εξυπηρετείται από τον Απρίλιο 2025 το νησί μας, αφού με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό, διότι υπάρχει ήδη το «κόλλημα» της επέκτασης, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του υπάρχοντος διαδόμου προσγειώσεως.

Αυτός θα γίνει σε τρείς φάσεις, αριστερά, δεξιά και στο κέντρο. Για όλο αυτό το διάστημα, αφού το νησί δεν διαθέτει δεύτερο αεροδρόμιο οι πτήσεις θα γίνονται με μικρότερα αεροσκάφη. Το τελευταίο δε δίμηνο της πλήρους τελικής επιστρώσεως θα διακοπούν εντελώς τα αεροπορικά δρομολόγια.

Αυτό σημαίνει ότι είτε θα δρομολογηθούν περισσότερα αεροσκάφη είτε θα μειωθεί η μεταφορική δυνατότητα, δίνοντας εκ των πραγμάτων βάρος στην ακτοπλοϊα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΥΠΑ, αν στην χώρα μας μπορεί να μιλήσει κανείς για σχεδιασμό και χρονοδιαγράμματα, ο διάδρομος θα έχει αντικατασταθεί στο τέλος του 2026.

 

Σχετικά Άρθρα