«Ετοιμη η νέα δομή στη Λέσβο και τη Χίο τον Σεπτέμβρη 2022»

Ξενάγηση Μηταράκη στο νέο ΚΥΤ Σάμου - «Δεν θα επαναληφθεί το 2015»
Πέμ, 30/09/2021 - 17:09

Επίσημη τελετή παράδοσης του παλιού ΚΥΤ της Σάμου, στο Δήμο Ανατολικής Σάμου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή  παρουσία του ίδιου του Πρωθυμπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη στη Σάμο προκειμένου να προετοιμάσει την παράδοση και να ξεναγήσει παράλληλα εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο νέο Κέντρο Φιλοξενίας του νησιού. Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης προς την κατεύθυνση αποσυμφόρησης των νησιών και δημιουργίας σύγχρονων και ασφαλών, ελεγχόμενων δομών φιλοξενίας. 

«Η συζήτηση γύρω από το μεταναστευτικό, ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα η Σάμος έχει ένα Κέντρο φιλοξενίας σύγχρονο, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το οποίο προσφέρει ασφάλεια στους φιλοξενούμενους, στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία».

Όπως σημείωσε ο Ν.Μηταράκης η κυβέρνηση έκανε πράξη όλα όσα υποσχέθηκε στο μεταναστευτικό ενώ πρόσθεσε ότι στη Χίο και στη Λέσβο οι δομές θα είναι έτοιμες μέσα στο 2022, το αργότερο έως το Σεπτέμβριο. «Η ΒΙΑΛ και το Μαυροβούνι θα κλείσουν και πλέον τα δύο νησιά θα έχουν σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας μακριά από τον αστικό ιστό, τα οποία θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και θα βοηθήσουν στη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, το οποίο είχαμε χάσει επί ΣΥΡΙΖΑ». 

Αναφερόμενος ο Ν.Μηταράκης στον περιορισμό των ροών στη χώρα μας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στη φύλαξη των συνόρων. «Δεν είναι τυχαίο πρόσθεσε που άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η βουλγαρία και η Ιταλία, βλέπουν αύξηση των ροών ενώ η χώρα μας απεναντίας έχει μεγάλη μείωση. Η μείωση αυτή οφείλεται στην καλή φύλαξη των συνόρων και όχι στην πανδημία όπως αναφέρουν κάποιοι.Σε καμία περίπτωση, τόνισε δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το 2015».  

Σχετικά Άρθρα