Έτσι θα είναι η παράκαμψη του Χαλκειούς

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 31/01/2020 - 14:50

Λεπτομέρειες για το έργο της παράκαμψης του Χαλκειούς, μήκους 2,15 χλμ. και προϋπολογισμού, 4.180.000 €, για το οποίο κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, γνωστοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου. 

Συγκεκριμένα το αντικείμενο της πράξης αφορά την κατασκευή της οδικής παράκαμψης του οικισμού Χαλκειούς κατά μήκος του οδικού άξονα – Επαρχιακής οδού Χίου - Χαλκειούς – Βέσσας - Αγίας Ειρήνης. Με την υλοποίηση του έργου διασφαλίζεται η ασφαλέστερη σύνδεση των οικισμών της Νότιας και Νοτιοδυτικής Χίου με την πόλη της Χίου, καθώς και με τις πύλες εισόδου –εξόδου του νησιού, δηλαδή με τον Λιμένα Χίου και τον Αερολιμένα Χίου και κατ' ακολουθία με τα εθνικά και διεθνή εμπορικά παραγωγικά και αστικά κέντρα (Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών).

Το κύριο υποέργο προβλέπει την κατασκευή του κύριου άξονα της οδού παράκαμψης του οικισμού με συνολικό μήκος περίπου 2.150,00 μ.

Στα σημεία συμβολής με τον υφιστάμενο οδικό άξονα προβλέπεται η κατασκευή ισόπεδων κόμβων (Ι.Κ.) μορφής Τ, ενώ στην συμβολή της οδού παράκαμψης με την επαρχιακή οδό Θυμιανά – Βάγια – Χαλκειός προβλέπεται η κατασκευή κυκλικού ισόπεδου κόμβου. Και οι τρεις Ι.Κ. θα ηλεκτροφωτιστούν και θα υλοποιηθούν εργασίες σήμανσης και ασφάλειας σε όλο το μήκος της οδού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος αναφερόμενος στο έργο της παράκαμψης του Χαλκειούς τόνισε ότι :

«Η υποβολή της προτάσης αυτής όπως και άλλων, σηματοδοτεί τη βούληση μας να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για υποδομές αναγκαίες εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Π.Ε. Χίου που εργάστηκαν εντατικά για την ολοκλήρωση και υποβολή των προτάσεων και να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι θα συνεχίσουμε με γρήγορους και αποδοτικούς ρυθμούς».

 

 

metatopisi_paraliakoy_parakampsi_halkeioys_zitoyn_871_ek_eyro

Σχετικά Άρθρα