Χίος, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Εβαλαν την Πυροσβεστική να… ρουφήξει το νερό του Σαραπειού με το… καλαμάκι !

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 25/01/2019 - 17:23

Η προχειρότητα πληρώνεται.

Μεταξύ των… άκυρων φραγμάτων, που έχουν γίνει υποτίθεται για συγκέντρωση υδάτων, εκτός τις τρύπιες λιμνοδεξαμενές , είναι και το λεγόμενο πρόφραγμα του Σαραπειού.

Το πρόφραγμα βέβαια δεν έγινε φράγμα ποτέ, αλλά τα νερά συγκεντρώνονται σ’ αυτό, με αποτέλεσμα σήμερα να φτάσει στο επίπεδο του στεφανιού του, που χρησιμοποιείται και ως πρόχειρος δρόμος.

Ετσι δόθηκε από την Περιφέρεια η εντολή στην Πυροσβεστική να το αδειάσει με αντλίες.

Βεβαίως αυτή η προσέγγιση είναι γελοία αφού αυτό πρακτικά δεν μπορεί να γίνει, είναι σαν να αδειάζεις μια λίμνη με καλαμάκια και έτσι τα οχήματα έφτασαν μεν στην περιοχή αλλά ο Διοικητής της Γιάννης Βουράκης  ζήτησε μηχανήματα για να εκτονώσουν την δύναμη του νερού, αφού αυτοί που έφτιαξαν έστω το πρόφραγμα δεν σκέφτηκαν να περάσουν πριν τον πρόχειρο δρόμο αγωγούς εκτόνωσης του νερού.

Επειδή σε περίπτωση που το πρόφραγμα σπάσει η υπερχειλίσει θα πλημυρίσει ο δρόμος προς την Λαγκάδα γι’ αυτό και η Αστυνομία απαγόρευσε  τηνδιέλευση οχημάτων από την Λαγκάδα προς τα Καρδάμυλα.

Οι Πυροσβέστες ψάχνουν τους αγωγούς... εκτόνωσης
Πυροσβεστική παντός καιρού και δια πάσαν... βουδιά
Στο στεφάνι του προφράγματος λείπουν οι αγωγοί εκτόνωσης
Οταν σπάσει η υπεχειλίσει το Σαραπειό το νερό από εδώ θα φτάσει στη... Λαγκάδα

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/09/2019 - 23:27

Καμία έφεση στο ιερό δικαίωμα της εργασίας, λέει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Χίου, στην οποία αναλυτικά σημειώνονται: 

 

 Η δικαιοσύνη με σειρά αντικρουόμενων και αντιφατικών μεταξύ τους αποφάσεων σε πρώτο βαθμό, έστειλε στον Καιάδα της ανεργίας τη συντριπτική πλειοψηφία των παρατασιούχων συμβασιούχων της Καθαριότητας του Δήμου Χίου και δικαίωσε έναν για να συνεχίσει την εργασία του.

 

Και οι κρίνοντες κρίνονται όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που στην προσεχή συνεδρίαση του Οργάνου θα κληθούν να αποφασίσουν αν ο Δήμος θα εφεσιβάλει τη θετική για τον εργαζόμενο απόφαση-παρεμπιπτόντως η απόφαση αναφέρει ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες- ή ως έχουν δικαίωμα απορρέον εκ του Νόμου, να σεβαστούν την πρωτόδικη απόφαση και ο εργαζόμενος απρόσκοπτα να συνεχίσει τη δουλειά του στο Δήμο.

 

Γράφτηκαν πολλά και ακούστηκαν πολύ περισσότερα. Οι εργαζομένοι στο Δήμο Χίου συνιστούμε σε όλους που πλειοδότησαν σε φθηνό λαϊκισμό στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής να πάψουν να παίζουν με το μέλλον και τις ζωές ανθρώπων που είτε εργάζονται με επισφαλείς συνθήκες, είτε βιώνουν το φρικτό εφιάλτη των μνημονιακών πολιτικών και της ανεργίας.

ΟΧΙ οι ζωές μας στον βωμό της πολιτικής δήθεν αντιπαράθεσης

 Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χίου θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων σε όλα τα επίπεδα και μέτωπα του αγώνα.

Μαχόμαστε για το δικαίωμα στην δουλειά,για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και ανατροή ολων των αντεργατικών πολιτικών που δμιουργούν και αναπαράγουν την ανεργία,όλων των πολιτων που μας εξαθλιώνουν!!!!!!!!

 

Ραντεβού στους δρόμους του αγώνα. Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24 του Σεπτέμβρη 2019.

 

Κάτω τα χέρια από το μέλλον μας !

Κάτω τα χέρια από τους συμβασιούχους.

 

Για το Δ.Σ

 

                           Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας

 

             Σαραντακης  Νικος                                       Καλόγερος Παντελης